Τη μεθεπόμενη Τετάρτη στις 14 Ιουλίου θα κληθεί η ολομέλεια της Βουλής να αποφασίσει για την παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο αναφορικά με την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Στην ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με μυστική ψηφοφορία για το αν ο πρώην υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Σύμφωνα με το πόρισμα που παρουσιάστηκε στη Βουλή στις 29 Ιουνίου, ο πρώην υπουργός φέρεται να είναι το πρόσωπο που επιχείρησε με χειρισμούς να δημιουργήσει το αποκαλούμενο «ΣΥΡΙΖΑCHANNEL».

Επισημαίνεται, ότι από το «δια ταύτα» του τελικού κατηγορητηρίου απουσιάζει το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου καθώς από την έρευνα της προανακριτικής δεν προέκυψαν ουσιαστικές αποδείξεις τέλεσης του συγκεκριμένου κακουργήματος.

Η τεκμηρίωση του πορίσματος, που θα συζητηθεί και ψηφιστεί από την Ολομέλεια έως τις 15 Ιουλίου, στηρίζεται:

– Στα sms που αντάλλαξε ο κ. Παππάς με τον κ. Καλογρίτσα την περίοδο του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών. Όπως αναφέρουν πηγές της προανακριτικής, το περιεχόμενο των μηνυμάτων επιβεβαιώνει πως ο πρώην υπουργός καθοδηγούσε έναν εκ των υποψηφίων.

– Στις καταθέσεις του κ. Χρ. Καλογρίτσα που αποκάλυψε ότι λειτουργούσε ως «μπροστινός» του πρώην υπουργού

– Στην αποκάλυψη του κ. Κυρ. Τόμπρα για το ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ Παππά – Καλογρίτσα – CCC

– Στα email που αναφέρονται σε white house και white porscha

– στην εμπλοκή του γνωστού δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου