Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γυμνιστές χάθηκαν στο δάσος για να ξεφύγουν από… ελάφι – Διασώθηκαν από ελικόπτερο

Γυμνιστές χάθηκαν στο δάσος για να ξεφύγουν από… ελάφι – Διασώθηκαν από ελικόπτερο

Και οι δύο θα αναγκαστούν να πληρώσουν πρόστιμο $1.000 για παραβίαση των μέτρων κατά της πανδημίας

Δυο άνδρες απολάμβαναν τον ήλιο κάνοντας γυμνισμό σε παραλία κοντά στο Σίδνεϊ, όταν δέχτηκαν επίθεση από… ελάφι, που τους καταδίωξε μέσα στο δάσος, όπου και χάθηκαν, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί η διάσωσή τους. Εκτός από την περιπέτεια που έζησαν, οι δύο άνδρες κατέληξαν και με πρόστιμα για… παραβίαση των μέτρων κατά της πανδημίας.

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας απέστειλε ελικόπτερο για να εντοπίσει τους δυο άνδρες, στους οποίους και εξέδωσε πρόστιμα $1.000 στον καθένα, για παραβίαση των μέτρων εν μέσω μιας έξαρσης της πανδημίας, που έχει οδηγήσει το Σίδνεϊ ξανά σε lockdown, με τους κατοίκους να απαγορεύεται να απομακρυνθούν από τη συνοικία στην οποία ζουν.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί το ελάφι τρόμαξε τους άνδρες ή τι ήταν αυτό που τους έκανε να τρέξουν μέσα στο δάσος για να το αποφύγουν.

Οι αρχές εντόπισαν έναν γυμνό 30χρονο να κουβαλά ένα backpack περίπου 40 χλμ. έξω από το κέντρο του Σίδνεϊ. Μετά από περαιτέρω έρευνα κατόρθωσαν να εντοπίσουν και τον 49χρονο φίλο του, που ήταν «μερικώς ντυμένος», σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι άνδρες δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι ήταν σε μια κοντινή παραλία πριν αναγκαστούν να τρέξουν στο δάσος εξαιτίας του ελαφιού.

Οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα όπου τους εκδόθηκαν πρόστιμα.

Η είδηση ενθουσίασε τους Αυστραλούς, που είχαν συντονιστεί στις τηλεοράσεις τους για να παρακολουθήσουν την ενημέρωση για την πανδημία – και όπως ήταν φυσικό, όλοι τους έσπευσαν να σχολιάσουν την υπόθεση στο Twitter.

Πάντως, ο διοικητής της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μικ Φούλερ, απάντησε στους δημοσιογράφους σχετικά με τους γυμνιστές, λέγοντάς τους ότι είναι «δύσκολο να νομοθετήσεις για ηλίθιους».

«Προφανώς το να εκθέτεις ανθρώπους σε κίνδυνο φεύγοντας από το σπίτι σου χωρίς λόγο και στη συνέχεια να χάνεσαι μέσα σε ένα εθνικό πάρκο και να αναγκάζεις την πολιτεία να χρησιμοποιήσει σημαντικούς πόρους που θα μπορούσαν να στρέφονται στην υγειονομική έκτακτη ανάγκη, νομίζω ότι θα έπρεπε να τους κάνει να ντρέπονται», δήλωσε σχετικά ο Φούλερ.

«Όμως σε κάθε περίπτωση, κι οι δυο τους έλαβαν πρόστιμα $1.000. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ μικρό το ποσοστό των πολιτών που δεν ακολουθούν τα μέτρα, όμως μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όποιος τα παραβιάζει θα τιμωρείται».

Σύμφωνα με την αστυνομία, την Κυριακή εκδόθηκαν συνολικά 44 πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων, τέσσερα εκ των οποίων, αξίας $200, αφορούσαν τη μη χρήση μάσκας.

Με πληροφορίες από Guardian

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024