Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Covid-19: Φωτογραφικά τεστ και ένοχα τετ α τετ

Covid-19: Φωτογραφικά τεστ και ένοχα τετ α τετ

Νέα ήθη και έθιμα στον ανταγωνισμό, τον καιρό της πανδημίας

Όσον αφορά τον κορονοϊό υπάρχουν τα rapid test, τα self test, τα μοριακά test και απ’ ό,τι φαίνεται ίσως πλέον αποκτήσουμε και τα φωτογραφικά τεστ.

Την περασμένη Παρασκευή, μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Αγγλίας – Σκωτίας, που έγινε στο Λονδίνο για το Euro 2020, οι άγγλοι ποδοσφαιριστές, Ben Chilwell και Mason Mount πήγαν να συγχαρούν, για την πολύ καλή του απόδοση, τον Σκωτσέζο αντίπαλό τους σε εκείνο το μας, αλλά συμπαίκτη τους στην ομάδα της Chelsea, Βilly Gilmour, και είχαν μαζί του μια σύντομη συνομιλία.

Ως εδώ τίποτα το ασυνήθιστο.

Στους ποδοσφαιρικούς αγώνες πολλές φορές συνηθίζεται οι παίκτες της μίας ομάδας να προσεγγίζουν αντιπάλους τους, με τους οποίους διατηρούν φιλικές σχέσεις.

Τα ασυνήθιστα ξεκίνησαν όταν, χθες, πρωί Δευτέρας, o Billy Gilmour δήλωσε πως το τεστ που έκανε για τον κορονοϊό ήταν θετικό.

Tα τεστ, μοριακά και rapid, που έκαναν την Κυριακή και τη Δευτέρα οι δύο άγγλοι ποδοσφαιριστές και ολόκληρη η αγγλική ομάδα βγήκαν αρνητικά. Αυτό όμως δεν φαίνεται να είναι αρκετό και πλέον οι δύο πολύτιμοι για την Εθνική Αγγλίας ποδοσφαιριστέ, βάση των κανονισμών του βρετανικού υπουργείου υγείας, είναι πολύ πιθανό να τεθούν για αρκετές ημέρες εκτός αγώνων.

Όπως αναφέρει το BBC: «Ο Chilwell και ο Mount εθεάθησαν να αγκαλιάζουν και να μιλάνε με τον Gilmour μετά το τελικό σφύριγμα του αγώνα της Παρασκευής»

Οι πρώτες «επίμαχες» αγκαλιές έλαβαν χώρα στον αγωνιστικό χώρο και συνεχίστηκαν στην κάθε άλλο παρά ευάερη φυσούνα, που οδηγεί προς τα αποδυτήρια, ενώ όπως ανέφερε ο τεχνικός της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, Gareth Southgate «πρέπει να έχει να κάνει με το ότι συζητούσαν μετά το ματς».

Πηγή: The Sun

Οι «διαπραγματεύσεις» μεταξύ  Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των υγειονομικών αρχών της χώρας έχουν πάρει φωτία με κύριο αντικείμενο, τι ακριβώς θεωρείται «επαφή».

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές της βρετανικής κυβέρνησης «κάποιος μπορεί να θεωρηθεί στενή επαφή και ίσως υποχρεωθεί σε καραντίνα, αν είχε πρόσωπο με πρόσωπο συζήτηση σε απόσταση ενός μέτρου, ή σε απόσταση δύο μέτρων συζήτηση για πάνω από 15 λεπτά, με κάποιον που ύστερα από τεστ βρέθηκε θετικός στην Covid-19»

Τα αγγλικά ΜΜΕ, αν και με τρόπο διακριτικό, αφήνουν ερωτηματικά για το ποιος μπορεί να ήταν αυτός που φρόντισε να ενημερώσει τις αρχές για τα επίμαχα τετ α τετ, καθώς αρκετές είναι οι ομάδες που θα επωφεληθούν, αν τελικά οι δύο συγκεκριμένοι άγγλοι ποδοσφαιριστές , που ήδη βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα, υποχρεωθούν σε 10ημερη απουσία από ιδιαίτερα κρίσιμους αγώνες της ομάδας τους.

Φαίνεται πως η πανδημία μέσα στα τόσα δεινά που έφερε στην ανθρωπότητα γέννησε και νέους τρόπους εξουδετέρωσης ανταγωνιστών και αντιπάλων.

Με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας μια φωτογραφία που σε δείχνει να αγκαλιάζεις κάποιον που λίγο αργότερα διαγνώστηκε με κορονοϊό, αρκεί για να σε βγάλει αρκετές μέρες από τη μέση.

Μοιάζει με σενάριο δυστοπικής ταινίας δολοπλοκιών και μυστηρίου, όπως όμως στωικά παρατηρεί ο Southgate, που γνωρίζει πόσο σημαντική είναι για την ομάδα του η απώλεια που ενδεχομένως έρθει, αυτή είναι η πραγματικότητά που ζούμε.

«Δεν είμαι ούτε θυμωμένος ούτε τσαντισμένος, αλήθεια, ειδικά όχι με τους παίκτες, άλλα ούτε και με οποιονδήποτε άλλο. Έτσι είναι ο κόσμος μέσα στον οποίο ζούμε αυτήν τη στιγμή».

Μένει να φάνει πόσο θα διαρκέσει «αυτή η στιγμή», στην οποία ομολογούμενως δεν σταματούν να συμβαίνουν αλλόκοτα πράγματα.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024