Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λόρελ Χάμπαρντ: Η πρώτη τρανς που πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Λόρελ Χάμπαρντ: Η πρώτη τρανς που πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η αρσιβαρίστρια θα αγωνιστεί για τη Νέα Ζηλανδία στην κατηγορία των +87 κιλών.

Η Λόρελ Χάμπαρντ είναι η πρώτη τρανς αθλήτρια που θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως ανακοίνωσε σήμερα (21/6) η Ολυμπιακή Επιτροπή της Νέας Ζηλανδίας, η 43χρονη θα αγωνιστεί στο Τόκιο με το εθνόσημα της χώρας στην κατηγορία +87 κιλών στην άρση βαρών.

Η Χάμπαρντ, που αγωνιζόταν ως άντρας μέχρι το 2013, είπε ότι προσπάθησε πολύ για να φτάσει σε αυτό το σημείο. «Είμαι ευγνώμων για την καλοσύνη και την υποστήριξη που μου έχουν δώσει οι Νεοζηλανδοί», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, διεθνείς αθλητές και επαγγελματίες υγείας φαίνεται να έχουν αντιρρήσεις με την απόφαση αυτή, καθώς ισχυρίζονται πως το να αγωνίζεται στην γυναικεία κατηγορία της δίνει πλεονέκτημα και αυτό είναι άδικο. «Η ομάδα της Νέας Ζηλανδίας έχει μια ισχυρή κουλτούρα ενδιαφέροντος, ενσωμάτωσης και σεβασμού για όλους», έχει πει στο παρελθόν η Ολυμπιακή Επιτροπή της Νέας Ζηλανδίας επί του θέματος και έχει στηρίξει τις επιλογές της Χάμπαρντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017 θα γράψει ιστορία με τη συμμετοχή της στους Αγώνες, ενώ  θεωρείται και φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στην κατηγορία της. Σύμφωνα με τους κανόνες της ΔΟΕ, μια τρανς αθλήτρια μπορεί να μετάσχει στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού με την προϋπόθεση ότι το επίπεδο τεστοστερόνης είναι κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο, για τουλάχιστον 12 μήνες πριν από τον πρώτο αγώνα. Κάτι που έχει αποδειχθεί στην περίπτωση της Χάμπαρντ.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024