
Βανδή: «Το άγαλμα της Αφροδίτης πρέπει να βρίσκεται στη Μήλο»
Ιδιαίτερα φορτισμένη η παρουσιάστρια του My Greece
Η Δέσποινα Βανδή μαζί με την Έρρικα Πρεζεράκου επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό μουσείο της Μήλου όπου δεσπόζει και το αντίγραφο του διάσημου αγάλματος.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Μήλου στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο του 1870, έργο του Ερνέστου Τσίλλερ. Το μουσείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1985 και η μόνιμη έκθεσή του περιλαμβάνει τις εξής συλλογές: Προϊστορική συλλογή από τη Φυλακωπή, Συλλογή γλυπτών και αναγλύφων, Συλλογή οψιανού, Συλλογή επιγραφών.
Στο αρχαιολογικό μουσείο της Μήλου δεσπόζει και το αντίγραφο της “Αφροδίτης της Μήλου”. Πιστό αντίγραφο από γύψο του πρωτότυπου έργου που εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου. Το άγαλμα χρονολογείται στην υστεροελληνιστική εποχή, γύρω στο 120 π.Χ.
Η αγαπημένη τραγουδίστρια τόνισε πως η θέση του αγάλματος της Αφροδίτης θα έπρεπε να είναι στη Μήλο. Το αυθεντικό άγαλμα βρέθηκε από έναν αγρότη στο κτήμα του το 1821.
Γάλλοι αρχαιολόγοι αργότερα ανακάλυψαν ότι το είχε βρει, κατάλαβαν ότι ήταν ανεκτίμητης αξίας και αγοράστηκε τότε για 400 γρόσια. Αρχικά είχε χέρια, αλλά χάθηκαν κατά την μεταφορά του.
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η «καυτή πατάτα» για το Μαξίμου και η «βροχή» αιτημάτων για πρόωρες κάλπες
- «Φιλαράκια» – Η Λίζα Κούντροου λάτρεψε τη Φοίβη
- Σερβία και Ουγγαρία ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν αμερικανικά εκρηκτικά σε ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου
- Economist: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος του private credit – Ορατή μια νέα κρίση στην παγκόσμια οικονομία;
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του FA Cup για τα «Παγώνια»
- Υποκλοπές: Πασχίζει η Σοφία Βούλτεψη να βγάλει καθαρό τον Γρ. Δημητριάδη και εκτίθεται







