Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Τυφλίτης τρύπωσε σε λεκάνη τουαλέτας σε σπίτι

Θεσσαλονίκη: Τυφλίτης τρύπωσε σε λεκάνη τουαλέτας σε σπίτι

Ο τυφλίτης είναι σαύρα και όχι φίδι. Πρόκειται για ένα ακίνδυνο ερπετό.

Απόβαση… ερπετών συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη φορά ένας τυφλίτης… επισκέφτηκε λεκάνη τουαλέτας σε σπίτι στη συμπρωτεύουσας.

Το περιστατικό έκανε γνωστό με ανάρτηση του στο Facebook ο εθελοντής της Δράσης για την Άγρια Ζωή, Στέλιος Γερονυμάκης ο οποίος κλήθηκε να απομακρύνει το ερπετό.

«Το πιο απίστευτο αλλά αληθινό περιστατικό συνέβη σήμερα» ανάφερε σε ανάρτησή του, σημειώνοντας «μία κλήση για ερπετό μέσα στην λεκάνη τουαλέτας… ένας τυφλίτης (άποδη σαύρα)».

Όπως γράφει και ο ίδιος, επρόκειτο για τυφλίτη, είδος που μοιάζει με φίδι, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για άποδη σαύρα.

Το ερπετό εικάζεται ότι κατέληξε στη λεκάνη μπαίνοντας από το βόθρο.

Τι είναι ο τυφλίτης

Μοιάζει με φίδι αλλά πρόκειται για άποδη σαύρα. Αυτό σημαίνει ότι έχει βλέφαρα και ακουστικά ανοίγματα, σε αντίθεση με τα φίδια.

Στην Ελλάδα απαντά το υποείδος Pseudopus apodus thracius (Obst, 1978). Ολικό μήκος έως και 140cm, συνήθως όμως μικρότερο. Ημερόβια σαύρα που αποφεύγει τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Κινείται κυρίως στο έδαφος, όμως μπορεί επίσης να σκαρφαλώσει σε πυκνούς θάμνους. Τρέφεται κυρίως με ασπόνδυλα, αλλά και με μικρά τρωκτικά ή ερπετά. Ζευγαρώνει την άνοιξη και τα θηλυκά γεννούν 6-12 αυγά που εκκολάπτονται στα τέλη του καλοκαιριού. Τα μικρά έχουν μήκος 10-12cm.

Αν τρομάξει κινείται γρήγορα προσπαθώντας να ξεφύγει κάνοντας πολύ θόρυβο. Συνήθως μπερδεύεται με φίδι και σκοτώνεται. Εντελώς ακίνδυνο ερπετό.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024