Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ήλθε η ώρα για... «βαξινοπάρτυ»

Ήλθε η ώρα για… «βαξινοπάρτυ»

Μήπως όσοι εμβολιάστηκαν θα πρέπει να δικαιούνται απόλυτη ελευθερία και να απολαμβάνουν μουσική και πάρτυ σε κλειστούς χώρους;

Ο ρυθμός των εμβολιασμών είναι ικανοποιητικός και πλέον η ελληνική κοινωνία αρχίζει να χτίζει τείχος ανοσίας.

Αναρωτιέμαι, αν και δεν θα με χαρακτήριζα party animal, μήπως ήλθε η ώρα να αρχίσουν να «βαξινοπάρτυ». Δηλαδή, όλοι όσοι έχουν εμβολιαστεί να αρχίσουν να κάνουν πάρτυ, να διασκεδάζουν φυσιολογικά με μουσική, και γιατί όχι σε κλειστούς χώρους.

Τα «βαξινοπάρτυ»- για όσους έχουν πιτσοποιητικό- θα μπορούσαν να ελέγχονται από τους ίδιους τους υπεύθυνους πολίτες, ή τους υπεύθυνους επιχειρηματίες και με ένα επιπλέον self test πριν από την είσοδο σε κλειστό χώρο.

Άλλωστε, ο συγχρωτισμός στα Μέσα  Μεταφοράς, χωρίς διαχωρισμούς ή τα ταξίδια από την μία χώρα στην άλλη τι διαφορά έχουν? Πιο κλειστοί χώροι…«πεθαίνεις».

Τώρα πλέον που ξεκινούν να εμβολιάζονται από 20 ετών και άνω, ο πληθυσμός που θα μπορεί να συμμετέχει θα αυξάνεται συνεχώς. Και ευτυχώς οι νεότερες ηλικίες που δεν συμμετείχαν στα «κορονοπάρτυ» σπεύδουν μαζικά.

Αν δεν υπάρξουν ελευθερίες τέτοιου τύπου, όσοι μπορέσουν και έχουν τη δυνατότητα θα προτιμήσουν να φύγουν στο εξωτερικό σε περιοχές που έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν, όσα τους έλειψαν και ίσως σε χώρες που δεν παρέχουν την ασφάλεια που προσφέρει το οργανωμένο ελληνικό σύστημα.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να εμβολιαστούν και απέφυγαν τον εμβολιασμό δεν μπορούν να εμποδίζουν τους υπόλοιπους να απολαύσουν, όπως ο καθένας το επιθυμεί, την «ελευθερία» που παρέχει το εμβόλιο.

Η πολιτεία δεν πρέπει να υποχρεώσει την σιωπηλή υπεύθυνη πλειοψηφία σε νέους περιορισμούς επειδή η μειοψηφία επιλέγει να μην εμβολιαστεί.

Ίσως, τα προνόμια αυτά να μεταστρέψουν κάποιους εκ των αρνητών του εμβολιασμού

Λύσεις και μέθοδοι εφαρμογής υπάρχουν.

Και ας μην ξεχνάμε και τους εμβολιασμένους τουρίστες που επιλέγουν ή προβληματίζονται αν θα επιλέξουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους. Η μουσική και η ελευθερία στη διασκέδαση είναι ένα κριτήριο.

Διαφορετικά, ίσως θα πρέπει στις πλατείες να οργανώσουμε «βαξινοπάρτυ».

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024