Μήπως όσοι εμβολιάστηκαν θα πρέπει να δικαιούνται απόλυτη ελευθερία και να απολαμβάνουν μουσική και πάρτυ σε κλειστούς χώρους;

Ο ρυθμός των εμβολιασμών είναι ικανοποιητικός και πλέον η ελληνική κοινωνία αρχίζει να χτίζει τείχος ανοσίας.

Αναρωτιέμαι, αν και δεν θα με χαρακτήριζα party animal, μήπως ήλθε η ώρα να αρχίσουν να «βαξινοπάρτυ». Δηλαδή, όλοι όσοι έχουν εμβολιαστεί να αρχίσουν να κάνουν πάρτυ, να διασκεδάζουν φυσιολογικά με μουσική, και γιατί όχι σε κλειστούς χώρους.

Τα «βαξινοπάρτυ»- για όσους έχουν πιτσοποιητικό- θα μπορούσαν να ελέγχονται από τους ίδιους τους υπεύθυνους πολίτες, ή τους υπεύθυνους επιχειρηματίες και με ένα επιπλέον self test πριν από την είσοδο σε κλειστό χώρο.

Άλλωστε, ο συγχρωτισμός στα Μέσα  Μεταφοράς, χωρίς διαχωρισμούς ή τα ταξίδια από την μία χώρα στην άλλη τι διαφορά έχουν? Πιο κλειστοί χώροι…«πεθαίνεις».

Τώρα πλέον που ξεκινούν να εμβολιάζονται από 20 ετών και άνω, ο πληθυσμός που θα μπορεί να συμμετέχει θα αυξάνεται συνεχώς. Και ευτυχώς οι νεότερες ηλικίες που δεν συμμετείχαν στα «κορονοπάρτυ» σπεύδουν μαζικά.

Αν δεν υπάρξουν ελευθερίες τέτοιου τύπου, όσοι μπορέσουν και έχουν τη δυνατότητα θα προτιμήσουν να φύγουν στο εξωτερικό σε περιοχές που έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν, όσα τους έλειψαν και ίσως σε χώρες που δεν παρέχουν την ασφάλεια που προσφέρει το οργανωμένο ελληνικό σύστημα.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να εμβολιαστούν και απέφυγαν τον εμβολιασμό δεν μπορούν να εμποδίζουν τους υπόλοιπους να απολαύσουν, όπως ο καθένας το επιθυμεί, την «ελευθερία» που παρέχει το εμβόλιο.

Η πολιτεία δεν πρέπει να υποχρεώσει την σιωπηλή υπεύθυνη πλειοψηφία σε νέους περιορισμούς επειδή η μειοψηφία επιλέγει να μην εμβολιαστεί.

Ίσως, τα προνόμια αυτά να μεταστρέψουν κάποιους εκ των αρνητών του εμβολιασμού

Λύσεις και μέθοδοι εφαρμογής υπάρχουν.

Και ας μην ξεχνάμε και τους εμβολιασμένους τουρίστες που επιλέγουν ή προβληματίζονται αν θα επιλέξουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους. Η μουσική και η ελευθερία στη διασκέδαση είναι ένα κριτήριο.

Διαφορετικά, ίσως θα πρέπει στις πλατείες να οργανώσουμε «βαξινοπάρτυ».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr