Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Self test: Θα τα παίρνουμε και από τα σούπερ μάρκετ; - Πώς και πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο

Self test: Θα τα παίρνουμε και από τα σούπερ μάρκετ; – Πώς και πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ ενημερώθηκαν ήδη για το εγχείρημα

Το ενδεχόμενο η προμήθεια των self test να γίνεται και από τα σούπερ μάρκετ, εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να διευκολύνει την διάθεσή τους στους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», οι επικεφαλής των μεγάλων αλυσίδων ενημερώθηκαν ήδη από κυβερνητικά στελέχη που ανέλαβαν την ευθύνη να φέρουν εις πέρας το εγχείρημα, το οποίο εκτιμάται πως θα συμβάλει στην αποκατάσταση των όποιων «αρρυθμιών» παρουσιάστηκαν κατά την επιστροφή των μαθητών στα θρανία ύστερα από πολλούς μήνες.

Πηγές με γνώση της υπόθεσης αναφέρουν στα «ΝΕΑ» πως ο τρόπος που σχεδιάζεται να διατίθενται τα self test από τα σούπερ μάρκετ θα είναι παρόμοιος με αυτόν που εφαρμόζεται σήμερα στα φαρμακεία, με την ταυτοποίηση του δικαιούχου να γίνεται μέσω του προσωπικού αριθμού ΑΜΚΑ και την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Ο ΑΜΚΑ επισημαίνουν, θα καταχωρίζεται στο ηλεκτρονικό σύστημα, ώστε ο πραγματικός δικαιούχος να προμηθεύεται το προϊόν.

Προβληματισμός

Στην περίπτωση που αποφασισθεί κεντρικά να συμμετάσχουν τα σουπερμάρκετ, οι εκπρόσωποι του κλάδου, δηλώνουν πρόθυμοι να ανταποκριθούν. Παρόλα αυτά εκφράζονται επιφυλάξεις καθώς πρόκειται για ένα απαιτητικό project που φαίνεται να ενέχει αρκετές δυσκολίες τόσο αναφορικά με την τροφοδοσία των καταστημάτων όσο και με τη διασύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες. Κάποιοι προβληματίζονται έντονα και για τα προσωπικά δεδομένα που καλούνται να διαχειριστούν.

Εντός των επόμενων 24ωρων οι αποφάσεις

Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»,  αναφέρει πως είναι θέμα χρόνου να ξεκαθαρίσει το τοπίο, εάν θα εμπλακούν ή όχι τα σουπερμάρκετ στη διανομή των self tests. Κυβερνητικές πηγές τοποθετούν τις οριστικές αποφάσεις εντός των επόμενων 24ώρων, επισημαίνοντας πως σύντομα θα υπάρξει και η σχετική υπουργική απόφαση, όπου θα περιγράφονται και θα αναλύονται όλες οι λεπτομέρειες του σχεδίου. Η αίσθηση που μεταφέρουν τα εμπλεκόμενα μέρη είναι πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι το εγχείρημα – εφόσον προχωρήσει – να ενεργοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

«Περίπτερο» εντός του χώρου

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, θα δημιουργηθεί ένα «περίπτερο» εντός των σούπερ μάρκετ, όπου η διαδικασία που θα ακολουθείται θα είναι ίδια με εκείνη που γίνεται στα φαρμακεία.

Έτσι, ο πολίτης με το ΑΜΚΑ του θα απευθύνεται στον υπάλληλο, ο οποίος θα καταχωρεί τα στοιχεία του και θα μπορεί να προμηθεύεται το δωρεάν self test για τη μετάβαση στην εργασία του.

Σημειώνεται ότι η προμήθεια δεν θα γίνεται στο ταμείο των σούπερ μάρκετ αλλά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024