Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τάσος Αντωνίου:

Τάσος Αντωνίου: «Το Πάσχα για μένα συνδέεται με εκδρομές και φαγητό»

Αγαπημένοι σεφ εμπιστεύονται στο in.gr τις πρώτες πασχαλινές τους αναμνήσεις και το Πάσχα από την θέση του μάγειρα

O Τάσος Αντωνίου γεννήθηκε στο Πασαλιμάνι το 1981. Σπούδασε Επικοινωνία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο και εργάστηκε σε πολλά media. Έχει μαγειρέψει με σεφ παγκοσμίου φήμης, όπως ο Jamie Oliver. Το 2009 το πάθος του για το φαγητό τον οδήγησε στην ίδρυση του Μαμά Πεινάω, μιας πλατφόρμας αφιερωμένης στο food culture.

Ο Τάσος αξιδεύει συχνά, είναι δραστήριος στο Internet και στα social media και όλο σχεδιάζει κάτι καινούργιο. Το βιβλίο του “Για να μην ξαναπείς ποτέ Μαμά Πεινάω” (εκδόσεις Πατάκη) έλαβε το βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου μαγειρικής στην κατηγορία «Best Easy Recipes Cookbook» στα Gourmand World Cookbook Awards τα οποία θεωρούνται τα βραβεία Όσκαρ του κόσμου του φαγητού και του κρασιού.

Γνωρίζω πολύ καλά την αγάπη του Τάσου Αντωνίου για την ελληνική γαστρονομική παράδοση, την οποία συνεχώς αναδεικνύει και εμπλουτίζει μέσα από τις άλλοτε ευφάνταστες, άλλοτε απλές συνταγές. Το Πάσχα είναι μια από τις αγαπημένες του παραδόσεις και είναι λογικό γιατί έχει να θυμάται μόνο ευχάριστα.

Όπως λέει ο ίδιος:

«Μέχρι τα έξι χρόνια της ζωής μου, τo Πάσχα με έβρισκε κάθε χρονιά και κάπου αλλού. Είχαμε γυρίσει πολλές και διαφορετικές περιοχές με την οικογένειά μου. Θυμάμαι χαρακτηριστικά να βρισκόμαστε σε χωριά στη φύση, συνήθως ορεινά, με τα καταπράσινα δέντρα και τη βλάστηση να μοσχοβολάνε άνοιξη.

Εννοείται ότι το φαγητό είχε την πρωτοκαθεδρία κάθε Πάσχα. Ο πατέρας μου, βλέπεις, ήταν πολύ καλοφαγάς και μάλιστα με ιδιαίτερα εξεζητημένα γούστα!

Άλλη μια χαρακτηριστική πασχαλινή ανάμνηση είναι η σχέση μου με το ψήσιμο. Με τα κάρβουνο και γενικά την ψησταριά έχω μεγάλη αγάπη, καθώς απο μικρός έμαθα να μην φοβάμαι τη γυμνή φλόγα.

Αρνί και κατσίκι ήταν αδιαπραγμάτευτα στην πασχαλινή λίστα μας, πλαισιωμένα από διάφορα παραδοσιακά εδέσματα που κάθε τόπος είχε να προσφέρει.

Γύρω στα επτά μου χρόνια, οι πασχαλινές αποδράσεις μας κλείδωσαν στην Αίγινα και, πιο συγκεκριμένα, στο γραφικό ψαροχώρι Πέρδικα. Εκεί η όλη κατάσταση είχε μια χαλαρότητα, αυτή που θυμίζει καλοκαιρινές διακοπές.

Από τότε μέχρι σήμερα, θα βρεις στο σπίτι μου κουλουράκια από την Μεγάλη Πέμπτη, κόκκινα αυγά, αρνί ή κατσίκι στο φούρνο ή στη σούβλα μετα την Ανάσταση και ανήμερα του Πάσχα.

Η ονομαστική μου γιορτή πάντα συμπίπτει με το Πάσχα, γι’αυτό πάντα το σπίτι είναι γεμάτο με φίλους και πεντανόστιμα κεράσματα, πάντα με αρκετό φιστίκι Αιγίνης μέσα.»

«Ένα Πάχα που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι τότε που είχα φτάσει καθυστερημένος στο λιμάνι λόγω γυρισμάτων σε τηλεοπτική εκπομπή στο Mega.

Ακριβώς τη στιγμή που έφτασα στην προβλήτα, το πλοίο έκλεινε τη μπουκαπόρτα. Για πρώτη φορά ένιωσα το συναίσθημα του «θα μείνω πίσω μόνος».

Τελικά εκανα μια βόλτα στο λιμάνι και βρήκα ένα θαλάσσιο ταξί που ετοιμαζόταν να σαλπάρει για Αίγινα.

Μπήκα μέσα χωρίς πολλά πολλά και τελικά καταλήξαμε να πίνουμε τσίπουρα στο δρόμο με τους άλλους ‘ξεχασμένους’ επιβάτες και τον καπετάν-Τάσο.»

«Φέτος, όπως κάθε χρόνο, το πασχαλινό τραπέζι στο σπίτι μου θα έχει κορυφαία μαγειρίτσα με κοτόπουλο, αρνάκι με πατατούλες, και φυσικά τα καλύτερα τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα που μπορεί να τα φτιάξει ο καθένας γιατί είναι τόσο νόστιμα, εύκολα και απλά. »

(θα βρείτε τις συνταγές στο mamapeinao.gr)

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024