Η Ρουμανία αγωνίζεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στα ανατολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να πείσει τους πολίτες της ότι πρέπει να εμβολιαστούν κατά της Covid-19

Παρόλο που η χώρα έχει καταφέρει να σημειώσει έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς στους εμβολιασμούς κατά του κοροναϊού ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, το ποσοστό του πληθυσμού της που είναι πρόθυμο να εμβολιαστεί δεν έχει μεταβληθεί ιδιαίτερα από τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα από το think tank «GLOBSEC», με έδρα την Μπρατισλάβα.

Όπως φαίνεται στον πίνακα, η μόνη χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ που έχει σχεδόν αμετάβλητο ποσοστό πληθυσμού, πρόθυμου να εμβολιαστεί, από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι τον Μάρτιο του 2021, είναι η Ρουμανία.

Οι αριθμοί επισημαίνουν την πρόκληση που μπορεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες, καθώς ολοκληρώνει τους εμβολιασμούς όσων θέλουν να εμβολιαστούν.

Η Ρουμανία έχει συνάψει συμφωνίες για προμήθεια αρκετών δόσεων για τον εμβολιασμό 10 εκατ. ατόμων. Παράλληλα. στοχεύει στον εμβολιασμό 5 εκατ. πολιτών έως το τέλος Μαΐου.

Μέχρι στιγμής, στη χώρα των 19 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν εμβολιαστεί περίπου 3 εκατ. άνθρωποι.

Πηγή: Bloomberg

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr