Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια τρισδιάστατη αλφάβητος που θα ζήλευε ο Wes Anderson

Μια τρισδιάστατη αλφάβητος που θα ζήλευε ο Wes Anderson

Η σχεδιάστρια Mel Edwards ξεκίνησε να εξελίσσει την αλφάβητο επηρεαζόμενη από τα χρώματα και την στιλιζαρισμένη συμμετρία που απαντάται στο λεύκωμα «Accidentally Wes Anderson»

Η με έδρα το Μάντσεστερ της Βρετανίας σχεδιάστρια Mel Edwards δημιουργεί μια τρισδιάστατη χάρτινη αλφάβητο εμπνεόμενη από τα με παστέλ χρώματα κτήρια που παρουσιάζει στις ταινίες του ο σκηνοθέτης Wes Anderson.

Τα γράμματα της λατινικής αλφαβήτου της Edwards έχουν λεπτομερή αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, όπως το «C» που παραπέμπει στην αρχιτεκτονική της ινδικής πόλης Μπενάρες (Βαρανάσι).

the colorful, intricate letters are made by hand from paper.

Δημοσιεύτηκε από designboom στις Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Η σχεδιάστρια ξεκίνησε να εξελίσσει την αλφάβητο επηρεαζόμενη από τα χρώματα και την στιλιζαρισμένη συμμετρία που απαντάται στο λεύκωμα «Accidentally Wes Anderson», αλλά στην πορεία άρχισε να αναφέρεται εν γένει σε αρχιτεκτονήματα με ζωηρά χρώματα.

Αν και εν πρώτοις, τα «γράμματα» θυμίζουν ψηφιακές απεικονίσεις, στην πράξη είναι όλα κατασκευασμένα στο χέρι, αποκλειστικά από χαρτί.

Το γράμμα «H» βασίζεται στο Grand Budapest Hotel σημειώνει, σε ανάρτησή της στο Instagram, η Edwards.

Για το «J», η σχεδιάστρια χρησιμοποίησε ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ και έναν χάρτινο κώνο για να επιτύχει την στρογγυλή κορυφή του γράμματος-κτηρίου.

«Έχω αντλήσει έμπνευση από τα πάντα, από την ακραία υπεραπλουστευμένη και μοντέρνα αρχιτεκτονική μέχρι τα πλέον περίτεχνα και παραδοσιακά κτήρια», υπογράμμισε η ίδια σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η φόρμα του «B» είναι η πλέον υπεραπλουστευμένη, ενώ το «G» βασίζεται σε ένα κτήριο στην κουβανική πόλη Σιενφουέγος.

Η αλφάβητος της Mel Edwards δημιουργείται στο πλαίσιο του πρότζεκτ «36 Days of Type», στο οποίο σχεδιαστές, εικονογράφοι και καλλιτέχνες προσκαλούνται να εκφράσουν το δικό τους όραμα για τους αριθμούς και τα γράμματα της λατινικής αλφαβήτου.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024