Τη Jeuneville, μια κάθετη γειτονιά με χαμηλό ίχνος άνθρακα για τη νέα γενιά Παριζιάνων, σχεδιάζει ο Γάλλος αρχιτέκτονας Jean Nouvel.

Με την ολοκλήρωσή της να έχει προγραμματιστεί για το 2025, η Jeuneville θα είναι στις όχθες του Σηκουάνα, μπροστά από το Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Χωριό.

Θα είναι ένα νέο είδος οικοσυστήματος που εκτιμάται ότι θα υποδεχθεί 6.000 εργαζόμενους και 1.500 κατοίκους σε πάνω από 100.000 τετραγωνικά μέτρα χώρων καινοτόμου εργασίας και 30.000 τετραγωνικά μέτρα δημόσιων χώρων πρασίνου.

Ο Jean Nouvel σχεδιάζει τα γραφεία στη Jeuneville για πρωτοπόρες καινοφυείς επιχειρήσεις, αφιερωμένες στη δημιουργία και την τεχνολογία.

Ευρύχωρα, φωτεινά, εξοπλισμένα με τεχνολογία αιχμής, θα είναι αρθρωτά και θα μπορούν να αναδιαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων του αύριο.

Οι χώροι κατοικίας θα ενθαρρύνουν εμπλουτισμένες εμπειρίες με γενναιόδωρους χώρους κοινής ζωής: living room, κουζίνες, αίθουσες κινηματογράφου, αίθουσες για παιχνίδια, αίθουσες για σπορ, βιβλιοθήκες, χώροι με πλυντήρια.

Ταυτόχρονα, οι κατοικίες των σπουδαστών προωθούν την εμπειρία της κοινότητας μέσω χώρων και υπηρεσιών που θα απαντούν στις ανάγκες τους, ενώ το κτίσμα έχει σχεδιαστεί κατά τρόπον ώστε να υποδεχθεί ένα campus το οποίο θα συμβάλλει στη συμφιλίωση των νέων εργαζομένων του αύριο με την επιχειρηματικά καινοτόμο Jeuneville.

Η σχεδιαζόμενη Jeuneville δίνει κάθετη διάσταση στην ανάπτυξη της πόλης και απαντά στο πρόβλημα της οριζόντιας εξάπλωσης των πόλεων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr