Μια νέα δίτομη ανθολογία παρουσιάζει 100 από τα πλέον συλλεκτικά αυτοκίνητα στην ιστορία των τεσσάρων τροχών.

Με τίτλο «Ultimate Collector Cars», η έκδοση του οίκου Taschen αναδεικνύει, με εξαιρετική λεπτομέρεια, τα πλέον καινοτόμα ντιζάιν αυτοκινήτου.

«Είναι 100 από τα πιο σπάνια, πιο επιθυμητά, πιο αξιοσημείωτα και πιο συλλεκτικά αυτοκίνητα όλων των εποχών» λέει ο Peter Fiell, ο ένας ο εκ των δύο συγγραφέων της ανθολογίας .

Τα αυτοκίνητα που παρουσιάζονται επελέγησαν με κριτήριο την σπανιότητα και αποκλειστικότητά τους.

Στην πλειονότητά τους, είτε χρησιμοποιήθηκαν σε αγώνες αυτοκινήτου ή κατασκευάστηκαν κατόπιν έγκρισης των αρχών που είναι υπεύθυνες για αγώνες αυτοκινήτου.

Και στις δύο περιπτώσεις, μόνο μικρός αριθμός παραγόταν.

«Αυτά δεν ήταν αυτοκίνητα για τον κόσμο· ήταν αυτοκίνητα στην απόλυτη αιχμή των τεχνικών δυνατοτήτων. Κάθε αυτοκίνητο του βιβλίου ήταν, στις μέρες του, πρωτοπόρο» τονίζει σύμφωνα με το ΑΠΕ η Charlotte Fiell, μιλώντας στο Dezeen.

Οι δύο συγγραφείς ρίχνουν φως στον μυστικοπαθή κόσμο των συλλεκτών· επισημαίνουν ότι είναι άγνωστο το πού βρίσκονται πολλά ιστορικά αυτοκίνητα επειδή οι πωλήσεις συχνά γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και πολλοί συλλέκτες κρατούν επτασφράγιστο μυστικό το περιεχόμενο των συλλογών τους.

«Ελπίζουμε να ρίξουμε νέο φως σε όλον αυτόν τον κόσμο συλλογής αυτοκινήτων» υπογραμμίζει ο Peter Fiell.

«Θελήσαμε να μοιραστούμε με ένα ευρύτερο κοινό την ομορφιά και τις ιστορίες αυτών των οχημάτων» εξομολογήθηκε η Charlotte Fiell.

Όσοι λατρεύουν το αυτοκίνητο μπορούν στον σύνδεσμο να «ξεφυλλίσουν» κάποιες σελίδες της έκδοσης εδώ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr