Μνημεία που τιμούν πωλητές δρόμου, ιθαγενείς της Αμερικής και μια αφροαμερικανή που από σκλάβα έγινε πλούσια γαιοκτήμων εμφανίστηκαν μέσω διευρημένης πραγματικότητας στην καρδιά τους Λος Άντζελες.

Πρόκειται για εικονικά μνημεία, ορατά λόγω τεχνολογίας διευρυμένης πραγματικότητας χάρη σε νέα συνεργασία του Los Angeles County Museum of Art (LACMA) και της Snap Inc., της μητρικής εταιρείας του Snapchat.

Στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Monumental Perspectives», το μουσείο παρήγγειλε μια σειρά ψηφιακών έργων που μπορεί να τα δει κανείς μέσω της εφαρμογής Snapchat. Έχουν σχεδιαστεί κατά τρόπον ώστε η εμπειρία να είναι εφικτή μέσω της κάμερας του Snapchat σε τοποθεσίες όπως το ίδιο το LACMA, το MacArthur Park, το Earvin “Magic” Johnson Park και το Los Angeles Memorial Coliseum. Όσοι είναι στην περιοχή μπορούν να ανακαλύψουν τα εικονικά μνημεία, αναζητώντας τις «πινακίδες» τους στον χάρτη του snapchat. Μπορεί, όμως, να τα δει ο οποιοσδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο, ανατρέχοντας, στο κινητό του.

Οι εικονικές εμπειρίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το έργο της Mercedes Dorame για την παρουσία στο παρελθόν, παρόν και μέλλον, των Τόνγκβα, φυλής Αμερινδιάνων στην περιοχή του Λος Άντζελες.

Tις ιστορίες συνδεσιμότητας κατά μήκος της διαδρομής του μαραθωνίου των Ολυμπιακών Αγώνων του 1932 στο Λος Άντζελες που αφηγείται ο Glenn Kaino.

O φόρος τιμής Ada Pinkston στην Bridget “Biddy” Mason.

«Εν μέσω των γεγονότων του περασμένου καλοκαιριού, όταν γκρέμιζαν μνημεία, συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπήρχε χρόνος να περιμένουμε για να ανεγείρουμε νέα μνημεία από μπρούτζο» τόνισε, μιλώντας στο Designboom σύμφωνα με το ΑΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του LACMA Michael Govan.

«Πρέπει όλοι να συζητάμε για αυτές τις διαφορετικές ιστορίες τώρα και τώρα να ανεγείρουμε μνημεία για αυτές.

Σε όλο το Λος Άντζελες και στο σπίτι, μέσω του snapchat οι επισκέπτες μπορούν να έχουν την εμπειρία αυτών των εικονικών μνημείων, τα οποία είναι ζωντανά και είναι της παρούσης, και ευελπιστούμε ότι θα ανοίξουν την πόρτα για σημαντικές και επίκαιρες συζητήσεις» προέτρεψε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr