Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει πετύχει κάτι που θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο κυριάρχησε στο επί κοντώ για πολλά χρόνια, ο «τσάρος των αιθέρων».

Ο Σεργκέι Μπούμπκα υπήρξε ένας εκ των κορυφαίων αθλητών στην ιστορία του παγκοσμίου στίβου, κυριαρχώντας στο επί κοντώ για πολλά χρόνια.

Οι επιδόσεις του θρυλικού «τσάρου των αιθέρων» ήταν εξωπραγματικές και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως ο Μπούμπκα διέλυσε κάθε είδους… ανταγωνισμό στο επί κοντώ.

Ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, ήταν αυτός που όλοι περίμεναν να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, σε κάθε αγώνα, σε κάθε διοργάνωση.

Θαρρείς και κανείς αντίπαλος του Μπούμπκα δεν μπορούσε να πιστέψει ότι είναι σε θέση να νικήσει τον «τσάρο».

Κι αυτό ίσως να ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα του Μπούμπκα. Ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο «έχτισε» τον μύθο του ο Ουκρανός σούπερ σταρ.

Αυτό ακριβώς που έχει καταφέρει και ο Λευτέρης Πετρούνιας, με τον Έλληνα Ολυμπιονίκη να κυριαρχεί και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Ελβετία.

Ο Πετρούνιας φαντάζει, και είναι κρίνοντας από τις κατακτήσεις των χρυσών μεταλλίων, ανίκητος σε όλες τις μεγάλες διοργανλώσεις κι αυτό καθιστά μύθο του αγωνίσματος τον Έλληνα πρωταθλητή.

Από την στιγμή που ο Πετρούνιας αισθάνονταν καλά, όλοι οι αντίπαλοί του ήξεραν πως η πρώτη θέση ήταν υπόθεση του Έλληνα αθλητή.

Κάτι που άλλωστε φάνηκε από την ευκολία με την οποία έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ο Έλληνας πρωταθλητής.

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για έναν αθλητή, ειδικά αν μιλάμε για τόσο υψηλό επίπεδο, να δημιουργήσει τον μύθο του ανίκητου.

Να «περάσει» δηλαδή στον αντίπαλό του ότι η πρώτη θέση είναι «ρεζερβέ» κι αυτό έχει πετύχει ο Πετρούνιας.

Εύκολο να το λέει κάποιος αλλά πολύ δύσκολο να το καταφέρει κι αυτό καθιστά ακόμα μεγαλύτερη την επιτυχία του Έλληνα πρωταθλητή.

Ο Πετρούνιας έχει γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία των κρίκων. Είναι ένας εκ των κορυφαίων και η αναγνώριση που τυγχάνει ο Έλληνας Ολυμπιονίκης είναι καθολική.

Αυτό που κάνει ακόμα μεγαλύτερη την αξία της χθεσινής πρωτιάς, είναι ότι ο Πετρούνιας έκανε μια μεγάλη επιστροφή.

Λίγοι θα είχαν τα κουράγια να γυρίσουν στο υψηλότερο επίπεδο μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο χρυσός Ολυμπιονίκης πριν από περίπου δύο χρόνια.

Αυτός όμως είναι ο Λευτέρης και γι’ αυτό ξεχωρίζει. Γι’ αυτό ανήκει στην ελίτ, γι’ αυτό είναι ο κορυφαίος.

Ο ίδιος τόνισε πως αισθάνεται καλά κι όταν ο Πετρούνιας λέει πως εκείνος ο τραυματισμός είναι παρελθόν, τότε ο ελληνικός αθλητισμός μπορεί να περιμένει κι άλλα μετάλλια, κι άλλες πρωτιές.

Η εμφάνιση του κορυφαίου αθλητή μας γέμισε περηφάνια και απέδειξε πως με σκληρή δουλειά όλα μπορούν να γίνουν.

Ο Πετρούνιας έχει «επιστρέψει» κι αυτό το έχουν καταλάβει οι αντίπαλοί του. Φάνηκε στον χθεσινό αγώνα. Όλοι ήξεραν ποιος θα επικρατούσε πριν… ξεκινήσει η «μάχη« κι έτσι έγινε. Χρυσό μετάλλιο για τον μύθο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr