Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η μπατονέτα

Η μπατονέτα

Είναι τω όντι αβάσταχτο κι ανήκουστο να αποκλείεις το παιδί σου από ένα απλό self test, δηλαδή λίγη από τη μύξα του πάνω σε μια μπατονέτα

Αν πάρουμε υπ’ όψιν μας τα δεδομένα, το παιδί της κυρίας «από το οποίο είναι μητέρα» (sic) είναι σίγουρα λυκειόπαις, άρα πιθανότατα ελεύθερος, συμφώνως τω νόμω, να ψηφίσει, ακόμα και να παντρευτεί χωρίς την ευχή των γονιών του.

Παρ’ όλα αυτά, παρ’ όλα αυτά, κυρίες και κύριοι, η θεσσαλονικιά μάνα αισθάνεται ότι έχει ακόμη τον έλεγχο των πιο κρυφών κυττάρων του, εξού και δεν επιτρέπει στο τέκνον της να κάνει ιατρικές πράξεις χωρίς τη συναίνεσή της.

Η ιστορία έχει ήδη πάρει διαστάσεις, ειλικρινά βαριέμαι να σας φορτώσω και με τη δική μου, την οποία είμαι σίγουρη ότι μαντεύετε. Αντ’ αυτού, μου περνάνε από το μυαλό ένα σωρό τρελά πράγματα. Και τι θα πείραζε δηλαδή αν, έτσι για αλλαγή, περνάγαμε από τη νευρωτική «μάνα είναι μόνο μία» στο σπαρτιάτικο μοντέλο της μάνας – γαϊδούρας που ασκούσε τον γιο της στο «ή ταν ή επί τας» προτού να του το πει η ίδια η ζωή και να τον βρει απροετοίμαστο;

Αν σε όλο αυτό προσθέσουμε την ωφέλεια από τη σωματική άσκηση, την παιδιόθεν εξοικείωση με το άλλο φύλο σε συνθήκες ισότητας, την ομαδική ζωή, την έκθεση στη φύση και στον ελεύθερο ανταγωνισμό του δικού του και των άλλων, τότε δεν αποκλείεται να καταλήξουμε σε κανένα υβριδικό μοντέλο τύπου Μόγλης sapiens, πράγμα που δεν συμφέρει καμιά  διεισδυτική μητέρα, ούτε ως προς το πρώτο σκέλος του ούτε ως προς το δεύτερο.

Φυσικά υπάρχει πάντα το δημοκρατικό αθηναϊκό μοντέλο ανατροφής που ειδικά σ’ αυτήν την πρώιμη Δημοκρατία δεν συμπεριελάμβανε τα κορίτσια, και από μια άποψη ευτυχώς. Αλλιώς θα ‘πρεπε οι γονείς να πάρουν σβάρνα τα γυμναστήρια για να βρουν τον κατάλληλο παιδοτρίβη για τη θυγατέρα τους, ο οποίος θα τη μυούσε σε όσα σήμερα ονομάζουμε αυταρχική συμπεριφορά και γενετήσια προσβολή από θέση ισχύος.

Τα παραφούσκωσα, αλλά το έκανα επίτηδες. Γιατί είναι τω όντι αβάσταχτο κι ανήκουστο να αποκλείεις το παιδί σου από ένα απλό self test, δηλαδή λίγη από τη μύξα του πάνω σε μια μπατονέτα. Αυτά. Δεν έχω άλλα.

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024