
Διώρυγα του Σουέζ : Ξεκίνησε η διέλευση πλοίων – Τι λέει έλληνας πλοίαρχος στο MEGA
«Πιστεύω ότι σε 2-3 μέρες θα περάσουμε και εμείς. Περνούν γύρω στα 70-80 πλοία την ημέρα», αναφέρει ο έλληνας πλοίαρχος
Ξεκίνησε η διέλευση των πλοίων από τη διώρυγα του Σουέζ, όπως ανέφερε μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA ο κ. Αλέξανδρος Βάγιας, πλοίαρχος στο υγραεριοφόρο «Astipalea», που βρίσκεται καθηλωμένο στο σημείο.
«Σήμερα το πρωί ξεκίνησε η διέλευση των πλοίων. Ξεκίνησαν να μπαίνουν τα πρώτα πλοία στη διώρυγα, και ελπίζουμε η κίνηση να προχωρήσει. Εμείς δεν έχουμε κάποιο νούμερο, δεν υπάρχει σειρά. Πιστεύω ότι σε 2-3 μέρες θα περάσουμε και εμείς. Περνούν γύρω στα 70-80 πλοία την ημέρα. Εμείς ξεκινήσαμε από την Ερυθρά Θάλασσα, από τη Σαουδική Αραβία, και πηγαίνουμε για Αμβέρσα και αναμένεται να φτάσουμε στα μέσα Απριλίου», ανέφερε ο κ. Βάγιας.
«Κάποια πλοία μεταφέρουν φρούτα, ζώα κλπ. Τα εμπορευματοφόρα που θα περάσουν τώρα όλα μαζί, θα φτάσουν και στον προορισμό τους όλα μαζί και θα υπάρξει κίνηση στα λιμάνια που θα φτάσουν, οπότε θα έχουν και εκεί καθυστερήσεις», συνέχισε ο ίδιος.
«Δεν είχα ακούσει να κλείσει λόγω ατυχήματος η διώρυγα. Μόνο από πολεμικές διαταραχές. Από ναυτικό ατύχημα δεν έχω ακούσει να έχει κλείσει», είπε ο κ. Βάγιας.
Απαντώντας στο πώς «κόλλησε» το πλοίο στη διώρυγα, δημιουργώντας όλο αυτό το πρόβλημα, ο ίδιος είπε ότι «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι από καιρικές συνθήκες είναι δύσκολο ένα πλοίο να παρεκτραπεί της πορείας του. Είναι δύσκολο από ριπές ανέμων να συμβεί κάτι τέτοιο».
- Βασίλης Μάγγος: Αρχίζει η δίκη των αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό και τα βασανιστήρια – «Να μη φιμωθεί η φωνή μας»
- Κίνηση: Καθυστερήσεις στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Χρήστος Λούλης: Όταν ήταν 20 χρόνων και έπαιξε στο Ρουκ Ζουκ με τη Μαίρη Μηλιαρέση
- Ντέρμπι πρωτιάς ο Ολυμπιακός με τη Ρεάλ, κρίσιμο ματς και ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη
- Πάνω από τα 110 δολάρια το πετρέλαιο με φόντο τις απειλές Τραμπ απέναντι στο Ιράν
- Βινίσιους: «Εμείς οι διάσημοι ποδοσφαιριστές μπορούμε να κάνουμε πολλά για τον ρατσισμό»
