Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός : Έτσι παίζουν οι μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη

Ολυμπιακός : Έτσι παίζουν οι μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός γέμισε περηφάνια τον κόσμο του με την επικράτηση στο Λονδίνο, πετυχαίνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη επί της Άρσεναλ στο Emirates

Ο Ολυμπιακός γέμισε με περηφάνια τους οπαδούς του με την προσπάθεια που έκανε στο Λονδίνο, πετυχαίνοντας μια πολύ σημαντική νίκη επί των «κανονιέρηδων» με 1-0.

Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να προκριθούν στην προημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά έκαναν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια στην έδρα των λονδρέζων και έφεραν σε δύσκολη θέση την αντίπαλο τους.

Ήταν μια μεγάλη νίκη για πολλούς λόγους και πρώτα απ’ όλα για την βαθμολογία της Ελλάδας στην ΟΥΕΦΑ, με τον Ολυμπιακό να δίνει με αυτή τη νίκη βαθμούς στην χώρα μας.

Ήταν όμως μια μεγάλη νίκη και για το πρεστίζ των ερυθρόλευκων, καθώς η ομάδα του λιμανιού νίκησε εκτός έδρας την Άρσεναλ και όχι μια οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα.

Μιλάμε για την Άρσεναλ, μια από τις καλύτερες αγγλικές ομάδες και ο Ολυμπιακός έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει και τις μεγάλες ομάδες όπως οι «κανονιέρηδες».

Ο στόχος της πρόκρισης δεν επιτεύχθηκε αλλά γι’ αυτό είναι υπεύθυνος ο διαιτητής του πρώτου αγώνα, ο Γερμανός Ντάνιελ Ζίμπερτ.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν έδωσε το πεντακάθαρο φάουλ εις βάρος της Άρσεναλ στην φάση του δεύτερου γκολ των Άγγλων στο Καραϊσκάκη;

Εκείνη η απόφαση αποδείχθηκε καταδικαστική για τον Ολυμπιακό, αν και οι πειραιώτες τα έδωσαν όλα στην έδρα της Άρσεναλ για να κάνουν την μεγάλη ανατροπή.

Ο Ολυμπιακός έδειξε πως παίζουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, ακόμα κι όταν όλα είναι «στραβά κι ανάποδα».

Γιατί θυμίζουμε πως δεν ήταν μόνο το σκορ του πρώτου αγώνα που «βάραινε» τις πλάτες των ερυθρόλευκων.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν ν’ αντιμετωπίσουν και τις πολλές και σημαντικές απουσίες στην χθεσινή αναμέτρηση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν μπορούσε να ποντάρει στην βοήθεια των Σεμέδο, Βαλμπουενά και Χασάν, τριών παικτών που ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα του λιμανιού και αν οι συγκεκριμένοι παίκτες μπορούσαν να παίξουν, τότε ο Μαρτίνς θα είχε να περιμένει κι άλλα πράγματα από την ομάδα του.

Όπως και να’ χει, ο Ολυμπιακός πήγε στο Λονδίνο κι έκανε αυτό που υποσχέθηκαν ο Μαρτίνς και οι παίκτες του στη συνέντευξη Τύπου πριν από το χθεσινό παιχνίδι στο Emirates.

Έπαιξε σαν μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα που δεν συμβιβάζεται με την ήττα και αυτό φανερώνει τη νοοτροπία που έχουν οι ερυθρόλευκοι στην Ευρώπη.

Είναι μεγάλη υπόθεση ότι ο Ολυμπιακός νίκησε την Άρσεναλ στην έδρα της για τρίτη συνεχόμενη φορά τα τελευταία έξι χρόνια.

Δεν υπάρχει άλλη ελληνική ομάδα που να μπορεί να κάνει αυτά που πετυχαίνει ο Ολυμπιακός και είναι προφανές πως η διοίκηση του συλλόγου και ο Μαρτίνς ετοιμάζουν ήδη το πλάνο για την επόμενη σεζόν, με στόχο φυσικά να είναι ξανά οι πειραιώτες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Επαναλαμβάνουμε ότι αυτό που έχει μεγάλη σημασία για την ομάδα του Ολυμπιακού είναι η προσπάθεια που έκαναν οι ερυθρόλευκοι στο Λονδίνο.

Ήταν μια προσπάθεια και μια νίκη αντάξια των δυνατοτήτων που έχει ο Ολυμπιακός, ακόμα και όταν απέναντι του βρίσκει κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους όπως είναι η Άρσεναλ.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με αυτοπεποίθηση, έπαιξε με καλή ψυχολογία και το κυριότερο έπαιξε αφήνοντας στην… άκρη το σκορ του πρώτου αγώνα.

Κι αυτό επίτρεψε στην ομάδα του Μαρτίνς να προκαλέσει πολλά προβλήματα στην Άρσεναλ, η οποία βρέθηκε σε δύσκολη θέση αρκετές φορές.

Αν μη τι άλλο ο Ολυμπιακός έδειξε και στο Λονδίνο ότι είναι έτη φωτός μπροστά από τις άλλες ελληνικές ομάδες.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024