Με υπαινιγμό απευθύνεται στους Κινέζους ηγέτες ο Ai Weiwei δημιουργώντας ένα μνημείο στο Βερολίνο για τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον οποίο αποκαλεί οραματιστή.

«Ο Γκορμπατσόφ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στοχαστές, οραματιστές, που συνέβαλαν στο να εγκαθιδρυθεί μια καινούργια προοπτική για την κοινωνία» δήλωσε ο Κινέζος καλλιτέχνης και ακτιβιστής σε δημοσιογράφο του Reuters ο οποίος τον επισκέφθηκε στην καινούργια του κατοικία, στην εξοχή έξω από τη Λισαβόνα.

Left Center leaning media: The news of the planned monument came out on March 4, two days after Gorbachev celebrated his…

Δημοσιεύτηκε από Bias News στις Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

«Ο Γκορμπατσόφ είναι πάντα συμβολικός για τον κόσμο που αναζητά την ελευθερία» συνέχισε ο Weiwei, ο οποίος το 2011 φυλακίστηκε και στη συνέχεια τέθηκε υπό παρακολούθηση λόγω της κριτικής κατά του κράτους μέσα από τα έργα τέχνης του και λόγω των ερευνών του στην κατάχρηση αρμοδιότητας από τις κρατικές αρχές.

Ο ίδιος όπως αναφέρει το ΑΠΕ πρόσθεσε ότι ο εκδημοκρατισμός της Ρωσίας μπορεί να δώσει ένα μοντέλο για την Κίνα:

«Έως σήμερα δεν βλέπουμε στην Κίνα κάποιον σαν τον Γκορμπατσόφ. Αλλά αν δεν υπάρξει στην Κίνα μια πολιτική μεταρρύθμιση σαν αυτή που ξεκίνησε ο Γκορμπατσόφ, δεν θα υπάρξει καλό αποτέλεσμα από την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο