Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μισέλ Ομπάμα : Ανάμεσα στις γυναίκες που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην ιστορία των ΗΠΑ

Μισέλ Ομπάμα : Ανάμεσα στις γυναίκες που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην ιστορία των ΗΠΑ

Ως πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών και η πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε στον ρόλο, η Μισέλ Ομπάμα «έχει αναδειχθεί ως μία από τις πιο σημαντικές και πιο εμβληματικές γυναίκες του 21ου αιώνα», σύμφωνα με δήλωση στην ιστοσελίδα του οργανισμού «National Women's Hall of Fame»

Η πρώην πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα θα ενταχθεί φέτος στην Εθνική Αίθουσα της Φήμης των Γυναικών (National Women’s Hall of Fame) των ΗΠΑ. Η οργάνωση ανακοίνωσε τα 9 ονόματα τη Δευτέρα.

Οι γυναίκες που συμμετέχουν

Μαζί με την Ομπάμα, περιλαμβάνει το αστέρι του ποδοσφαίρου Mia Hamm, την πρώτη αφροαμερικανίδα γυναίκα της NASA, Katherine Johnson και την πρώτη γυναίκα CEO της PepsiCo, Indra Nooyi.

Η φετινή έκδοση της διετούς τελετής θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου με παρουσία των προσώπων, με πρωτόκολλα Covid-19, στο National Hall of Fame της Γυναίκας στο Seneca Falls της Νέας Υόρκης.

Η Εθνική Αίθουσα της Φήμης των Γυναικών βασίζεται στο κοινό για να αναδείξει τις γυναίκες που ήταν σημαντικές για τον καθορισμό της αμερικανικής ιστορίας – και αυτές οι υποψηφιότητες αποστέλλονται σε μια επιτροπή που επιλέγει τις συμμετέχουσες.

Μισέλ Ομπάμα – Η κοινωνική προσφορά της

Ως πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών και η πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε στον ρόλο, η Μισέλ Ομπάμα «έχει αναδειχθεί ως μία από τις πιο σημαντικές και πιο εμβληματικές γυναίκες του 21ου αιώνα», σύμφωνα με δήλωση στην ιστοσελίδα του οργανισμού.

Η Μισέλ έχει καθιερωθεί ως «ισχυρή υποστηρίκτρια γυναικών και κοριτσιών» στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο, λέει η δήλωση.

Η Μισέλ βοήθησε στη δημιουργία πολλών ομάδων ανθρωπιστικής προσφοράς. Συμπεριέλαβαν το «Let’s Move!», ένα πρόγραμμα που στόχευε να σταματήσει την παιδική παχυσαρκία, το «Reach Higher Initiative», το οποίο επιδιώκει να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν τις ευκαιρίες εργασίας.

Και το  «Joining Forces», μια πρωτοβουλία που οδήγησε με την τρέχουσα πρώτη κυρία Jill Biden, η οποία υποστηρίζει μέλη της  στρατιωτικής υπηρεσίας, βετεράνους και στρατιωτικές οικογένειες.

Το 2018 η Μισέλ κυκλοφόρησε την πρώτη της αυτοβιογραφία «Becoming». Το βιβλίο πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και μια ακουστική έκδοση της εξασφάλισε το βραβείο Grammy 2020 για το Best Spoken Word Album.

Ξεκίνησε το δικό της podcast τον Ιούλιο του 2020. Το «The Michelle Obama Podcast», που περιλαμβάνει βαθιές νοηματικά συνομιλίες με φίλους και συγγενείς σχετικά με το πώς διαμορφώνουν οι σχέσεις το ποιοι είμαστε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024