Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παιδική παχυσαρκία : Γονείς έχασαν την επιμέλεια των παιδιών τους επειδή δεν αδυνάτισαν

Παιδική παχυσαρκία : Γονείς έχασαν την επιμέλεια των παιδιών τους επειδή δεν αδυνάτισαν

Ένα βρετανικό δικαστήριο κλήθηκε να εκδικάσει μια «πολύ θλιβερή και πολύ ασυνήθιστη υπόθεση»

Οι γονείς δυο εφήβων έχασαν την επιμέλεια των παιδιών τους, μετά από ανησυχίες που εκφράστηκαν από κοινωνικές υπηρεσίες για το βάρος των τελευταίων στο δικαστήριο. Η δικαστής, Τζίλιαν Έλις, έκρινε ότι τα δύο παιδιά από το Σάσεξ θα πρέπει να δοθούν σε ανάδοχες οικογένειες, ενώ περιέγραψε την υπόθεση ως «πολύ θλιβερή και ασυνήθιστη».

Κοινωνικοί λειτουργοί στο κομητειακό συμβούλιο του Δυτικού Σάσεξ ενημέρωσαν μια δικαστή οικογενειακού δικαστηρίου για τις ανησυχίες τους. Οι τοπικές αρχές είχαν παραχωρήσει στην οικογένεια συσκευές ελέγχου της σωματικής άσκησης και είχαν πληρώσει συνδρομές γυμναστηρίου, ενώ είχαν εγγράψει τα μέλη σε πρόγραμμα απώλειας βάρους.

Όμως όπως είπε η Έλις, μήνες μετά την έναρξη της νομικής διαδικασίας, το βάρος των παιδιών δεν μειώθηκε καθόλου, ενώ δεν είχαν παρουσιαστεί εγγραφές των συσκευών ελέγχου και τα παιδιά δεν είχαν συνεπή παρουσία στις συναντήσεις του προγράμματος απώλειας βάρους.

Η δικαστής ανέφερε ότι οι γονείς των παιδιών δεν φαίνονταν να αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα των ανησυχιών που εξέφρασαν οι κοινωνικοί λειτουργοί και είχαν αποτύχει να ενθαρρύνουν την υγιεινή διατροφή και την άσκηση. Επιπλέον είπε ότι τα παιδιά είχαν ανάγκη από μια ευκαιρία να «μάθουν να ζουν με πιο υγιή τρόπο» και να βελτιώσουν την υγεία τους χάνοντας βάρος.

«Όλοι συμφωνούμε ότι αυτή είναι μια πολύ θλιβερή και πολύ ασυνήθιστη υπόθεση, μιας αγαπημένης οικογένειας στην οποία οι γονείς φροντίζουν για την κάλυψη πολλών από τις βασικέ ανάγκες των παιδιών, όμως οι τοπικές αρχές αγωνιούν ότι οι γονείς δεν καλύπτουν και τις ανάγκες της υγείας τους, αφού και τα δύο παιδιά είναι εξαιρετικά παχύσαρκα και οι γονείς έχουν αποδειχθεί ανίκανοι να τα βοηθήσουν να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση», ανέφερε η δικαστής κατά την ανακοίνωση της απόφασής της.

Πρόσθεσε: «Η υπόθεση είναι τόσο ασυνήθιστη επειδή είναι εμφανές ότι τα παιδιά έχουν ανατραφεί πολύ καλά, καθώς είναι ευγενικά, έξυπνα και τρυφερά».

«Τα παιδιά δεν κατάφεραν να ασκηθούν σε σταθερή βάση», συνέχισε η δικαστής, «παρά το γεγονός ότι οι τοπικές αρχές τους παραχώρησαν Fitbits και πλήρωσαν τις συνδρομές τους στο γυμναστήριο. Τα παιδιά έπρεπε να παρουσιάσουν τις εγγραφές των Fitbits τους, όμως αυτό δεν έχει συμβεί. Η μητέρα επέρριψε στο lockdown την ευθύνη για την ελλιπή άσκηση, όμως τα παιδιά θα μπορούσαν να ασκηθούν και εντός του σπιτιού ή να βγουν για περπάτημα. Ακόμη, η οικογένεια ήταν ασυνεπείς στις συναντήσεις των Weight Watchers.

Το 2012, ένα 5χρονο κορίτσι χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη όταν έφτασε σχεδόν τα 66 κιλά – δηλαδή, τριπλάσιο βάρος σε σχέση με το μέσο υγιές παιδί στην ηλικία της. Και σε αυτή την περίπτωση, το κοριτσάκι δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια.

Στοιχεία του 2014 δείχνουν ότι έως και 74 παιδιά με νοσηρή παχυσαρκία εκτιμάται ότι έχουν περάσει σε ανάδοχους γονείς σε διάστημα πέντε ετών, στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία.

Με πληροφορίες από Guardian

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024