Γεννηματά για Νέα Σμύρνη : Η κυβέρνηση διχάζει και προκαλεί με τον αυταρχισμό της
«Την ώρα που η χώρα περνά δραματικές στιγμές, η Κυβέρνηση διχάζει και προκαλεί με τον αυταρχισμό της και ευνοεί όσους επιδιώκουν την αναταραχή» τονίζει χαρακτηριστικά η κα Γεννηματά με αφορμή την αστυνομική βία χτες στη Νέα Σμύρνη
Για πρόκληση διχασμού κατηγορεί την κυβέρνηση η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά με αφορμή την αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη.
«Την ώρα που η χώρα περνά δραματικές στιγμές, η Κυβέρνηση διχάζει και προκαλεί με τον αυταρχισμό της και ευνοεί όσους επιδιώκουν την αναταραχή» τονίζει χαρακτηριστικά η κα Γεννηματά και προσθέτει:
«Η δημόσια ζωή επιβάλλεται να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της κοινωνίας. Και αυτό είναι πρωτίστως ευθύνη της κυβέρνησης. Ας την αναλάβει».
Κεντρική πολιτική επιλογή
Σε ανακοίνωση του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΚΙΝΑΛ τονίζεται ότι αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας συμμορφώνεται επί ένα χρόνο σε πρωτοφανή μέτρα περιστολής των ελευθεριών της, ακόμη και όταν αυτά είναι υπερβολικά και ατελέσφορα. Γι’ αυτό η Πολιτεία οφείλει περισσότερη ευαισθησία και σεβασμό προς τους πολίτες.
»Τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη δείχνουν δυστυχώς το αντίθετο. Η αστυνομική αυθαιρεσία αντί να καταδικαστεί άμεσα από την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, αυτή κάνει ότι δεν είδε και δεν άκουσε. Προφανώς γιατί αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή.
»Η Κυβέρνηση είναι υπόλογη για το κλίμα βίας και οφείλει άμεσα να αλλάξει ρότα. Υποχρεούται να σέβεται τα βασικά μας δικαιώματα και να προστατεύει τον πολίτη. Τα δόγματα περί αυταρχισμού ανήκουν σε άλλες εποχές».
«Η Κυβέρνηση είναι υπόλογη για το κλίμα βίας και οφείλει άμεσα να αλλάξει ρότα. Υποχρεούται να σέβεται τα βασικά μας δικαιώματα και να προστατεύει τον πολίτη. Τα δόγματα περί αυταρχισμού ανήκουν σε άλλες εποχές».
➡ https://t.co/al9asSPwpj#Νεα_Σμυρνη pic.twitter.com/SCWUQZI9Nd
— Κίνημα Αλλαγής (@kinimallagis) March 8, 2021
- Η (πρώτη) «μητέρα των μαχών»
- Νέα Αριστερά: Το Μαξίμου «ρίχνει μαύρο» στην Βουλή καταργώντας την ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση των εξεταστικών
- Οι φωτογραφίες του Associated Press που όρισαν τη χαοτική χρονιά του 2025
- Σουηδία: Τρεις οι νεκροί από την καταιγίδα Γιοχάνες
- Παναθηναϊκός: Χωρίς 5 παίκτες η προπόνηση, βελτιώνεται η κατάσταση με τη γρίπη
- Φαραντούρης από Ουάσιγκτον: Η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην Ευρώπη
