Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η bad bank, η Τζάκρη και ένα παλιό δάνειο

Η bad bank, η Τζάκρη και ένα παλιό δάνειο

Γιατί η ξαφνική ένταση στη Βουλή;

Ησυζήτηση πραγματοποιήθηκε προ 15ημέρου στη Βουλή και αφορούσε τη δημιουργία «κακής τράπεζας», μιας bad bank όπως θα λέγαμε και στην εύανδρο Ηπειρο, με εκείνο το accent που σκοτώνει. Αν επανέρχομαι σε αυτή είναι για δύο λόγους. Πρώτον, διότι αφορά μια εξαιρετική περίπτωση τραπεζικού στελέχους, την κυρία Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, η οποία προσφάτως τοποθετήθηκε υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος, και δεύτερον, διότι στη Βουλή είναι φορές που οι πατέρες και οι μητέρες του Εθνους χτυπούν το… «σαμάρι», για να μη φανεί ότι τους ενδιαφέρει ο «γάιδαρος» που είναι… δικός τους!

Κατά τη συζήτηση εκείνη λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο αγαπημένος ΣΥΡΙΖΑ, είχε ως συνήθως ταχθεί κατά της δημιουργίας αυτής της κακής τράπεζας, παρά το γεγονός ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας είχε τονίσει με κατηγορηματικότητα πως είναι η μόνη διέξοδος για να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια.

Τούτου δοθέντος, ουδεμία έκπληξη προξένησε η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε κατά της πρότασης, η λατρεμένη Θεοδώρα Τζάκρη, με την οποία γνωρίζομαι από παλαιότερα χρόνια, από την περίοδο που ήταν «πράσινη», πιο «πράσινη» κι από τη χλωροφύλλη την άνοιξη. Εντύπωση αντιθέτως προκάλεσε η σφοδρή επίθεση κατά της κυρίας Παπακωνσταντίνου! Συζητήθηκε ευρέως. Κάτι οι αναφορές της κυρίας Θεοδώρας για το Παρίσι, όπου υποτίθεται ότι περνάει (περνούσε;) το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου της η κυρία Παπακωνσταντίνου, κάτι οι… οριακές «σπόντες» περί προνομιακής μεταχείρισης της κυρίας Παπακωνσταντίνου, από τον Γ. Στουρνάρα, δημιούργησαν την αίσθηση στην αίθουσα της Βουλής ότι όλο αυτό ήταν too much, πολύ περισσότερο δηλαδή, από όσο δικαιολογούσε το θέμα της συζήτησης.

Κάποια στιγμή παρενέβη και ο ίδιος ο Στουρνάρας στο θέμα, τασσόμενος υπέρ της κυρίας Παπακωνσταντίνου (και βεβαίως των επιλογών του στο πρόσωπό της), και ήρθε και «έδεσε» το γλυκό, ότι κάτι το… «ανομολόγητο» έκρυβε αυτή η επίθεση. Εως και για τα… μάτια του Στουρνάρα, που λέει ο λόγος!..

Φευ, γρήγορα διαλύθηκαν όλα. Στους διαδρόμους της Τράπεζας της Ελλάδος κυκλοφόρησε ότι πιο πεζό, και πιο… «λεπτό», ήταν το αντικείμενο το οποίο επηρέασε την αγαπημένη Θεοδώρα, ώστε να ανεβάσει τα decibel της αγόρευσής της. Συγκεκριμένα, ένα παλαιό οικογενειακό δάνειο από την πρώην Αγροτική Τράπεζα, το οποίο ελήφθη με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, και για το οποίο έχει εκδοθεί διαταγή πληρωμής από την εταιρεία εκκαθαρίσεων PQH.

Info:

1. Το ύψος της οφειλής είναι στις 95.000 ευρώ.

2. Επικεφαλής της PQH είναι η κυρία Παπακωνσταντίνου.

3. Η Θεοδώρα ζήτησε πέρυσι τον Ιούνιο να ρυθμιστεί το δάνειο, πλην όμως τα συγκεκριμένα δάνεια, που δόθηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, δύσκολα ρυθμίζονται, γιατί αν ρυθμιστούν, ο οφειλέτης χάνει την εγγύηση του Δημοσίου.

4. Κι αυτός ο Στουρνάρας πια – στο μάτι του ΣΥΡΙΖΑ, μια ζωή…

Πασοκο-πονοκέφαλοι

Ενας ακόμη πρώην «πράσινος», πρώην υπουργός του Γιώργου, ο δικηγόρος Αγγελος Τόλκας, προξενεί πονοκεφάλους, πληροφορούμαι στον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, καθώς προχώρησε σε μια ενέργεια, η οποία δεν συνάδει με το… ήθος της Αριστεράς (πλάκα κάνω, το ήθος και το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, το έχει κάνει φιτίλια ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ από τον καιρό που κυβερνούσε). Αυτός λοιπόν ο Τόλκας (με φάτσα καλού παιδιού – ο Γιώργος τον είχε κάνει υφυπουργό), στις εκλογές του 2019, ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησε την πορεία άλλων και άλλων (Ραγκούσης κ.λπ.). Αλλά δεν εξελέγη. Εκλέχθηκε μια κυρία Καρασαρλίδου. Εναντίον της οποίας ο Τόλκας προσέφυγε στο Εκλογοδικείο. Και ιδού τώρα το παράδοξο: η κυρία Καρασαρλίδου να έχει πάρει περισσότερες ψήφους, σε δύο καταμετρήσεις που έγιναν στην Ημαθία, αλλά το Εκλογοδικείο ακούγεται ότι δικαιώνει τον Τόλκα, διότι σε μερικά εκλογικά κέντρα οι εκλογικοί αντιπρόσωποι δεν είχαν υπογράψει τα ψηφοδέλτια. Ούτε του ενός ούτε του άλλου.

Η Καρασαρλίδου τώρα, που είναι σκληρό καρύδι, και δεν μασάει από τέτοια, απειλεί με αγωγές και μηνύσεις τον Τόλκα, διότι ο άλλος φαίνεται να έχει αφήσει αιχμές κατά της Καρασαρλίδου, για άνομες σχέσεις και συνεργασία με εκλογικούς αντιπροσώπους.

Το θέμα έχει φτάσει στην Κουμουνδούρου, αλλά τι να κάνει και το κόμμα «μ’ αυτούς τους πασόκους»;

Μην τα πολυλογώ, άλλος ένας πονοκέφαλος για τον «λεγάμενο» είναι αυτός, πράγμα το οποίο με στενοχωρεί απεριόριστα, όπως είναι φυσικό…

Πόλεμος στις κάλπες

Στο μεταξύ, και με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές που διεξάγονται αυτή την περίοδο στον ΣΥΡΙΖΑ (σήμερα-αύριο στην περιοχή Πειραιά και νήσων) για την ανάδειξη οργάνων στις νομαρχιακές επιτροπές, έχω να μεταφέρω εδώ, ότι εξελίσσεται ένας ανηλεής πόλεμος μεταξύ των πούρων συριζαίων, και όσων προέρχονται από τα ρετάλια του ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος είναι ότι οι πρώτοι επιχειρούν να αποκλείσουν τους δεύτερους από τα όργανα, προκειμένου εν συνεχεία να ελέγξουν οι δικοί τους το κόμμα.

Γνωρίζω, από τις πηγές μου, ότι και αυτό το θέμα, ήτοι του ανηλεούς πολέμου που δέχονται τα ρετάλια του ΠΑΣΟΚ, από τα στελέχη του χώρου που συγκροτούσαν τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ, έχει φτάσει στο γραφείο του «λεγάμενου» ηγέτη του κόμματος, ο οποίος έχει (παρα)κληθεί να παρέμβει για να σταματήσει το bullying σε βάρος των πράσινων «εισοδιστών»!

Αλλά είναι τόσο μπερδεμένα τα πράγματα με τις… «ομπρέλες», τις «Ρενέ», τους «προεδρικούς», τους «53», και τις τόσες άλλες φράξιες του κόμματος της χαράς, που και να ήθελε ο «λεγάμενος» να κάνει κάτι θα ήταν αδύνατον…

Να μου το θυμηθείτε – όταν θα μετρηθούν τα κουκιά θα έχουμε μια κατάσταση ανάλογη του προηγούμενου Συνεδρίου του κόμματος. Οπου το 80% των συνέδρων προερχόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ του 4%…

Στενοχωριέμαι επίσης…

Εκκωφαντική σιωπή

Μια περίεργη ιστορία διερευνώ, κατ’ αυτάς – και πάλι στο πλαίσιο της γενικότερης έρευνας περί τα έργα και τις ημέρες του συντονιστή της αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βασ. Μιχελάκη. Αφορά την παροχή αδειών επεξεργασίας χρησιμοποιημένων βιομηχανικών λαδιών και λαδιών αυτοκινήτων, στην περιοχή της Θεσπρωτίας. Πηγές μου από την Περιφέρεια Ηπείρου με ενημέρωσαν ότι κάτοικοι της περιοχής συναντήθηκαν στις αρχές της εβδομάδος με τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, ζητώντας του εξηγήσεις για την παροχή αδειών για μια δραστηριότητα η οποία είναι πολλαπλώς επιβαρυντική για το περιβάλλον της περιοχής. Υποστήριζαν δε, ότι η «πρώτη» ύλη θα ερχόταν από τη Βουλγαρία! Ο περιφερειάρχης αγνοούσε το θέμα, τέλος πάντων, θα το ψάξει και εκείνος, το ψάχνω και εγώ, και θα έχω νεότερα σύντομα.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η απόλυτη σιωπή του Μεγάρου Μαξίμου επί του θέματος. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι κάποιος εκεί έχει αναπτύξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον περί την παραμονή του κ. Μιχελάκη στη θέση του. Το δεύτερο που θέλω να επισημάνω αφορά ερώτηση που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ στη Βουλή, για τις δραστηριότητες Μιχελάκη στην Ηπειρο και τη Δυτική Μακεδονία: η «μεγάλη εφημερίδα» που έχει κάνει σειρά δημοσιευμάτων για τον περί ου ο λόγος συντονιστή, έχει όνομα, και λέγεται «ΤΑ ΝΕΑ» κύριε Κεγκέρογλου (που υπογράφεις πρώτος πρώτος την ερώτηση).

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024