
Κοροναϊός : Αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες μέρες αναμένουν οι ειδικοί
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, σημείωσε ότι η αυστηροποίηση των μέτρων ήταν μονόδρομος
Υπό τη σκιά της πανδημίας βρίσκεται η χώρα, με τα κρούσματα και τις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία να φέρνουν νέα σκληρά μέτρα.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, σημείωσε ότι η αυστηροποίηση των μέτρων ήταν μονόδρομος.
«Νομίζω ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό παρά να αυστηροποιηθούν οι περιορισμοί για να ανασχεθεί η όποια διάδοση» είπε ο κ. Θωμαΐδης, σημειώνοντας ότι η έκρηξη των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη αυτή την περίοδο και είχε προβλεφθεί από τα προγνωστικά μοντέλα.
Αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες 10 μέρες
«Αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική βελτίωση τις επόμενες 10 μέρες, είναι πολύ δύσκολο να ανοίξουμε σε 15 μέρες ξανά» τόνισε ο καθηγητής, ο οποίος επισήμανε ότι τα στοιχεία της πανδημίας και τα μέτρα επανεξετάζονται μέρα με τη μέρα.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις και τα στοιχεία «τις επόμενες 7 – 10 μέρες θα δούμε αύξηση κρουσμάτων γενικότερα στην Ελλάδα» αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι το ιικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με τις μεταλλάξεις, κυρίως την Βρετανική, να έχουν επικρατήσει στη χώρα.
- Ηθοποιός του «How I Met Your Mother» κρίθηκε ένοχος για απόπειρα δολοφονίας της πρώην συντρόφου του
- Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στους περισσότερους δρόμους της Αττικής
- Ιρανικά ΜΜΕ: Συνάντηση Χαμενεΐ με τον αρχηγό του στρατού – «Θα αντιδράσουμε αποφασιστικά σε οποιαδήποτε επίθεση»
- Τι είπε ο Ραφίνια για το μέλλον του στην Μπαρτσελόνα
- Βρετανία: Σοβαρό ρήγμα στο κομματικό σύστημα έδειξαν οι κάλπες
- Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ οι μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ – Έλεγχοι με βάση τα δεδομένα στην πλατφόρμα myDATA
