Δένδιας : Η Ελλάδα αντιδρά όπως πρέπει και όχι όπως επιθυμεί η Τουρκία
Ο Ν. Δένδιας απέρριψε αιτιάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης για υποβαθμισμένες σχέσεις με ΗΠΑ και Ρωσία, επισημαίνοντας ότι στις 2:30 μμ θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σ. Λαβρόφ, τη δεύτερη μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ ήδη έχει μιλήσει δύο φορές με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν.
«Η Ελλάδα έχει αυτοπεποίθηση -η Τουρκία δεν θα πετύχει να δημιουργήσει στην Ελλάδα το σύνδρομο Παβλόφ-, αντιδρά όπως πρέπει, και όταν πρέπει, και όχι όπως το επιθυμεί η γείτονα χώρα για λόγους προφανείς για κάθε μαθητή του δημοτικού. Και είναι ευτυχές γεγονός ότι το σύνολο του ελληνικού πολιτικού κόσμου ανέγνωσε με ευκρινή και με ίδιο τρόπο τον τουρκικό σχεδιασμό».
Δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία με Λαβρόφ
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από το βήμα της Βουλής με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον νέο Οργανισμό του υπουργείου Εξωτερικών.
Παράλληλα, ο κ. Δένδιας απέρριψε αιτιάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης για υποβαθμισμένες σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με ΗΠΑ και Ρωσία, επισημαίνοντας ότι στις 2:30 μμ θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, τη δεύτερη μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ ήδη έχει μιλήσει δύο φορές με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν.
Πηγή ΑΜΠΕ
- Ουσιαστική πρόληψη του HPV έρχεται με ενεργή συμμετοχή στον εμβολιασμό
- Συνταγή: Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια
- Νέο ισραηλινό σφυροκόπημα στη Βηρυτό – Το Ιράν έπληξε αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν
- Αίθριος ο καιρός την Τρίτη με νέα άνοδο της θερμοκρασίας
- Αλάτι και κατάθλιψη: Μια περίεργη σχέση
- «Αυτός δεν είναι πόλεμος χωρίς τέλος» λέει ο Νετανιάχου για την επίθεση ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν


