Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολιβέιρα : Σκοράρει συχνότερα από Ανσαριφάρντ, Αραούχο και Λιβάγια

Ολιβέιρα : Σκοράρει συχνότερα από Ανσαριφάρντ, Αραούχο και Λιβάγια

Ο Νέλσον Ολιβέιρα σκόραρε ακόμη δύο γκολ στην τελευταία αναμέτρηση με τη Λάρισα και απέδειξε πως, όσα και να ακούει, παραμένει ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ

Τι και αν τα «ακούει» συνεχώς;

Ο Νέλσον Ολιβέιρα μιλάει… με τα πόδια και συνεχίζει να σκοράρει, βοηθώντας την ΑΕΚ όπως εκείνος ξέρει.

Ο πορτογάλος σέντερ φορ σκόραρε δύο γκολ στη χθεσινή δραματική νίκη της Ένωσης κόντρα στη Λάρισα και ανέβηκε στα 9 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις για τη φετινή σεζόν.

Μπορεί να του ασκείται κριτική από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, ωστόσο ο Ολιβέιρα είναι ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών των Κιτρινόμαυρων και τα στατιστικά του το αποδεικνύουν περίτρανα, καθώς με τα δύο του τέρματα απέναντι στην ΑΕΛ κατάφερε να πιάσει στην πρώτη θέση των σκόρερ της ομάδας τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος έχει επίσης 9 γκολ αλλά με δύο περισσότερες συμμετοχές.

Ο 29χρονος έχει αποδείξει από το καλοκαίρι του 2019, όταν αποκτήθηκε, πως πρόκειται για έναν επιθετικό που το «μυρίζει» το γκολ.

Μέσα σε αυτόν τον ενάμιση χρόνο ο Πορτογάλος έχει καταφέρει να σκοράρει συνολικά 25 γκολ σε 62 παιχνίδια, με τα 19 να είναι στη Super League, 4 σε 7 ματς Κυπέλλου και 2 σε 10 ευρωπαϊκούς αγώνες.

Με αυτούς τους αριθμούς ο Ολιβέιρα είναι ο 2ος καλύτερος επιθετικός που έχει φορέσει τη φανέλα της Ένωσης την τελευταία πενταετία, πίσω μόνο από τον Εζεκιέλ Πόνσε, που είχε 21 γκολ σε 43 συμμετοχές.

Ο Ολιβέιρα είναι πιο αποτελεσματικός τόσο από τον Μάρκο Λιβάγια και τον Σέρχιο Αρούχο, όσο και από τον Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Με πέντε γκολ μέσα στο 2021 φαίνεται πως επιστρέφει στο περσινό επίπεδό του.

Κάτι το οποίο μπορεί να ωφελεί τα μάλα την ΑΕΚ σε αγωνιστικό επίπεδο, όμως δυσχεραίνει την προσπάθεια ανανέωσης του συμβολαίου του, το οποίο λήγει στις 30 Ιουνίου.

Όσο ο Ολιβέιρα σκοράρει, οι Κιτρινόμαυροι κινδυνεύουν να χάσουν τον πιο χαρισματικό σκόρερ τους, χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα.

Αυτό το ενδεχόμενο μοιάζει ολοένα και πιο πιθανό όσο πλησιάζει η σεζόν προς το τέλος της.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024