Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έβαν Ρέιτσελ Γουντ : Καταγγέλλει «φρικτή» κακοποίηση στα χέρια του Μέρλιν Μάνσον

Έβαν Ρέιτσελ Γουντ : Καταγγέλλει «φρικτή» κακοποίηση στα χέρια του Μέρλιν Μάνσον

Καταγγελίες για ακραίες πράξεις είδαν πριν λίγο το φως της δημοσιότητας

Η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ κατηγορεί τον πρώην σύντροφό της Μέρλιν Μάνσον για «φρικτή» κακοποίηση.

Σε ανάρτησή της στο Instagram, η ηθοποιός αναφέρει:

«Το όνομα του κακοποιητή μου είναι Μπράιαν Γουόρνερ, κατά κόσμον Μέρλιν Μάνσον. Ξεκίνησε να μου κάνει grooming όταν ήμουν έφηβη και με κακοποίησε φρικτά επί σειρά ετών. Μου είχε κάνει πλύση εγκεφάλου και με είχε χειραγωγήσει για να είμαι υποταγμένη. Δεν μπορώ άλλο να ζω με τον φόβο των αντιποίνων, της συκοφαντίας ή του εκβιασμού. Είμαι εδώ για να εκθέσω αυτόν τον επικίνδυνο άνδρα, αλλά και τις πολλαπλές βιομηχανίες που του επέτρεψαν να λειτουργεί έτσι, πριν καταστρέψει κι άλλες ζωές. Στέκομαι στο πλευρό των πολλών θυμάτων που δεν πρόκειται πια να σωπάσουν».


Άλλες τέσσερις γυναίκες, η Άσλεϊ Γουόλτερς, η Σάρα Μακνίλι, η Άσλεϊ Μόργκαν και η Γκαμπριέλα (το επώνυμο της οποίας δεν έχει δημοσιευθεί) προχώρησαν επίσης σε καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά μέσω δημόσιων αναρτήσεων στο Instagram. Η Μακνίλι και η Γουόλτερς κάνουν λόγο για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση, ακόμη και για βασανιστήρια. Η Μόργκαν τον κατηγορεί για σεξουαλική και σωματική βία, όπως επίσης και για εκβιασμό. Τέλος, η Γκαμπριέλα μιλά για βιασμό, σωματική βία, ενώ κατηγορεί τον Μάνσον ότι την ανάγκαζε να παίρνει ναρκωτικά.

Ο Μάνσον προς το παρόν δεν έχει σχολιάσει τις καταγγελίες. Ο Guardian ήρθε σε επαφή με εκπροσώπους του, χωρίς να λάβει ως τώρα κάποια απάντηση.

Ο Μάνσον είχε «αρνηθεί κατηγορηματικά» προηγούμενη καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση που είχε κατατεθεί ανώνυμα το 2018. Τότε, η γυναίκα τον είχε κατηγορήσει για γεγονότα που φέρονται να συνέβησαν το 2011, όμως είχε αγνοηθεί εξαιτίας «απουσίας στοιχείων», αλλά και επειδή τα εγκλήματα για τα οποία τον κατηγορούσε είχαν παραγραφεί. Ο δικηγόρος του Μάνσον είχε χαρακτηρίσει τις καταγγελίες «απολύτως ανεδαφικές».

Η Γουντ και ο Μάνσον άρχισαν να βγαίνουν το 2007, όταν εκείνη ήταν 19 ετών και εκείνος 37. Η σχέση τους ολοκληρώθηκε το 2008. Ο Μάνσον είχε δηλώσει σε συνέντευξη το 2009: «Κάθε μέρα φαντασιώνομαι ότι σπάω το κρανίο της με βαριοπούλα», ενώ είχε υποστηρίξει ότι αυτοτραυματιζόταν μετά τον χωρισμό τους. Στη συνέχεια η σχέση τους αποκαταστάθηκε, αρραβωνιάστηκαν το 2010 και χώρισαν στο τέλος της ίδιας χρονιάς.

Το 2018, η Γουντ εμφανίστηκε ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης του Αμερικανικού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο εκστρατείας για την ψήφιση νόμου για την κακοποίηση και μίλησε λεπτομερώς για μια σειρά από εμπειρίες κακοποίησης που είχε βιώσει από ένα συγκεκριμένο άτομο –χωρίς όμως να τον κατονομάσει.

Τότε, η ηθοποιός είχε πει ότι κατά την εποχή των επιθέσεων είχε διαγνωστεί με μετατραυματικό στρες, ενώ αυτοτραυματιζόταν και είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει. Και οι υπόλοιπες καταγγέλλουσες αναφέρουν ότι υπέφεραν από μετατραυματικό στρες μετά την κακοποίηση που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν στα χέρια του Μάνσον.

Το 2019, η Γουντ κατέθεσε στην Επιτροπή Δημόσιας Ασφάλειας της Γερουσίας της Καλιφόρνια, υπέρ ενός νομοσχεδίου που θα αύξανε τα δικαιώματα των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Και τότε είχε αναφερθεί σε έναν ανώνυμο κακοποιητή, τον οποίο είχε γνωρίσει στο τέλος της εφηβείας της, και ο οποίος «απείλησε τη ζωή μου, κάποιες φορές κρατώντας φονικά όπλα», ενώ υποστήριξε πως είχε πέσει θύμα κακοποίησης, στο πλαίσιο της οποίας ο κακοποιητής της τη βασάνιζε, της στερούσε την τροφή, επιτηρούσε τη χρήση του κινητού της και την απειλούσε, εκβιάζοντάς τη.

Ο Μάνσον είχε ερωτηθεί σε σχέση με αυτές τις μαρτυρίες σε συνέντευξή του στο Metal Hammer το 2020. Και διέκοψε τη συνέντευξη στη μέση. Αργότερα, εκπρόσωπος τύπου του είχε δηλώσει: «Η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ έβγαινε με πολλούς ακόμη άνδρες την εποχή που ήταν σε σχέση με τον Μάνσον», ενώ τόνισε ότι «το σχόλιο για τη βαριοπούλα ήταν προφανώς αποτέλεσμα ενός ροκ σταρ με θεατρικότητα που προωθούσε έναν νέο δίσκο, και όχι μια κυριολεκτική δήλωση». Παραπονέθηκε μάλιστα για «κουτσομπολιό και εικοτολογία», ενώ υπογράμμισε ότι η Γουντ είχε δηλώσει για τον Μάνσον σε συνέντευξή της το 2015: «Εκτιμώ όλα όσα μου έμαθε».

Το 2018, η Γουντ είχε επίσης δηλώσει: «Κυκλοφορούν πολλές φήμες γύρω από το ποιος είναι ο άνδρας που αναφέρω στη μαρτυρία μου. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι και να πω ότι δεν ήταν ο Μίκι Ρουρκ. Δεν ήμασταν ποτέ «σε σχέση».

Το 2018, ο Μάνσον είχε κατηγορηθεί και για παρενόχληση γυναικών στο σετ της τηλεοπτικής σειράς House, πράγμα που δεν είχε σχολιάσει. Το 2001, είχε κατηγορηθεί για επίθεση και σεξουαλικό αδίκημα, επειδή είχε τρίψει τον καβάλο του στο πρόσωπο εργαζόμενου ασφαλείας, κατηγορίες που στη συνέχεια υποβαθμίστηκαν σε πταίσματα. Είχε καταβάλει πρόστιμο αξίας $4.000 και είχε προχωρήσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Με πληροφορίες από Guardian

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024