Σύψας στο MEGA: Με αυτές τις εικόνες δεν μπορεί να παραμείνει ανοιχτή η αγορά
Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας εξέφρασε την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού που σημειώθηκαν μετά το άνοιγμα της αγοράς
Την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού που παρουσιάζονται μετά το άνοιγμα της αγοράς εξέφρασε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας μιλώντας στο MEGA, τονίζοντας πως θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη μείωση της κινητικότητας
Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε το πρωί τη Δευτέρας (25/1) ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας εκφράζοντας την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού που σημειώθηκαν μετά το άνοιγμα της αγοράς, ενώ παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την μείωση της κινητικότητας.
«Η επιδημία είναι ακόμα άσχημη, ενώ έχει έρθει και η μετάλλαξη η οποία μεταδίδεται ταχύτατα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά αν συνεχιστούν αυτές οι εικόνες» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για άμεση εισήγηση από την επιτροπή λοιμοξιολόγων για κλείσιμο της αγοράς.
Ο ίδιος δήλωσε πως η αύξηση της κινητικότητας θα φέρει και άμεση αύξηση των κρουσμάτων, ενώ μιλώντας για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων δήλωσε πως τα σχολεία θα ανοίξουν μόνο αν έχουμε σταθερή τάση στα κρούσματα. Ο κ. Σύψας υπογράμμισε επίσης πως το πιο λογικό είναι να ανοίξουν 1η Φεβρουαρίου και ότι είναι υψηλού κινδύνου το άνοιγμα αυτό γιατί τα παιδιά σε αυτές τις βαθμίδες συμπεριφέρονται σαν ενήλικες.
Αναφορικά με τις μεταλλάξεις του κοροναϊού ο κ. Σύψας δήλωσε πως αυτές σχετίζονται με αυξημένη μεταδοτικότητα και ενδεχομένως με αυξημένη θνησιμότητα, ενώ προς το παρόν φαίνεται να μην επηρεάζεται από το εμβόλιο.
- Πόσα εκατοστά βροχής μπορούν να παρασύρουν το αυτοκίνητό σου
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Εσπανιόλ 4-2: Επιστροφή στις νίκες για τους «ροχιμπλάνκος»
- Κάλιαρι – Λάτσιο 0-0: Έμειναν πολύ πίσω οι Ρωμαίοι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.02.2026]
- Το σύνθημα των παικτών του Ολυμπιακού μετά την ήττα στον τελικό – «Πάμε για το restart»
- Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος καλεί τους υποστηρικτές του να πολεμήσουν το νέο καθεστώς

