
Διευκρινίσεις Χρυσοχοΐδη για το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. στις συγκεντρώσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε ότι το μέτρο του αξιωματικού συνδέσμου που καθιερώνεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Συναθροίσεων θα άφορα τις περιπτώσεις που οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι θα ζητούν αστυνομική προστασία όταν εξελίσσονται σοβαρά γεγονότα
«Θεωρίες συνομωσίας της αντιπολίτευσης που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τις αναφορές ότι θα εμποδίζονται οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ να καλύπτουν διαδηλώσεις.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι το μέτρο του αξιωματικού συνδέσμου που καθιερώνεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Συναθροίσεων θα άφορα τις περιπτώσεις που οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι θα ζητούν αστυνομική προστασία όταν εξελίσσονται σοβαρά γεγονότα.
Με βάση το νέο επιχειρησιακό σχέδιο η αστυνομία θα λειτουργεί με κάμερες, κάτι που θα ανακοινώνεται από την αρχή στους διαδηλωτές.
Επίσης η αστυνομία θα έχει μια κλιμάκωση στην χρήση των μεσών τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Σε πρώτη φάση, εξήγησε ο υπουργός, θα υπάρχουν εμπόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, μετά κλιμακούμενη χρήση μέτρων όπως το νερό, υπάρχει διαμεσολάβηση, και υπάρχει η νέα ομάδα ΟΔΟΣ, μια ομάδα νέων αστυνομικών, το 80% των οποίων είναι γυναίκες οι οποίοι είναι άοπλοι και συνεννοείται με τους διαδηλωτές ώστε να μην καταλαμβάνουν το οδόστρωμα και να βαδίζουν στα πεζοδρόμια. Στο τέλος έρχεται η λογοδοσία της ΕΛΑΣ για όσα έγιναν μετά τα γεγονότα, αλλά αν διεπράχθησαν και ποινικά αδικήματα και καταστροφές.
- Άγιος Δημήτριος: Η στιγμή που ο 20χρονος φτάνει στο πάρκο Ασυρμάτου πριν τη δολοφονία του 27χρονου
- Γιατί οι αεροπορικές δεν πρόκειται να μειώσουν τα αυξημένα ναύλα
- Το μανιφέστο του δράστη της επίθεσης στο δείπνο των Ανταποκριτών – Τι έγραψε για τον Τραμπ
- Super League 2: Στην πρώτη θέση στα πλέι άουτ του Α’ ομίλου ο ΠΑΟΚ Β – Η τελική βαθμολογία
- Η Ίσα Ρέι αποκαλύπτει την πολύτιμη συμβουλή που της έδωσε η Μάγια Άγγέλου
- Μαγνητικό τσιμέντο: Η ιδέα που υπόσχεται να βάλει τέλος στο καρφιά και τις βίδες στους τοίχους


