Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διπλωματική απομόνωση: Η μόνη απάντηση στην Ερντογανική χυδαιότητα και την ευρωπαϊκή ανοχή της

Διπλωματική απομόνωση: Η μόνη απάντηση στην Ερντογανική χυδαιότητα και την ευρωπαϊκή ανοχή της

Αν τόσο ο φίλος και φιλέλληνας Εμμανουέλ Μακρόν, όσο και ο εταίρος μας και μέλος της ΕΕ Χάικο Μάας αναγκάζονται, εν ονόματι της πώλησης πολεμικού υλικού τους με την Τουρκία, να υποστηρίζουν, με τη συνένοχη σιωπή τους τον Ερντογάν και τους επιθετικούς τους στόχους, εναντίον μελών της ΕΕ, τότε το Ελληνικό ΥΠΕΞ δεν μπορεί ν’ αρκείται στην αξιοσημείωτη αντίδραση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη

Παραφράζω, επί το κοσμιότερον και πιο κοντά στα ανθρωπιστικά μέτρα, το δίστιχο παλιού ρεμπέτικου τραγουδιού: «Τον Ρετζέπη (Ερντογάν) κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς», αντί του ρατσιστικού «τον αράπη».

Ο εν λόγω αγάς, με το πλούσιο βιογραφικό του, όχι μόνο για την αρριβίστικη πολιτική του διαδρομή, αλλά και για άλλα … δρώμενα, (ποδόσφαιρο, εισαγωγή του σε ΑΕΙ και στην προεδρία της Τουρκίας, χωρίς απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης, αναμείξεις σε τραπεζικά σκάνδαλα κ.α.), ο επίδοξος λοιπόν ανατολίτης Μουσολίνι της ανατολικής Μεσογείου, όπως κατ’ επανάληψη το έχουμε επισημάνει, μαζί με τον Χουλουσί Ακάρ (υπουργό Άμυνας) και τον Νταβούτ Τσαβούσογλου (υπουργό Εξωτερικών) της Τουρκίας, είναι η ομοούσια και αδιαίρετη τριάδα του «διπλωματικού» ψεύδους και της αναισχυντίας.

– Το πρωί καθυβρίζουν την Ελλάδα, τη Κύπρο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία αλλά και την ΕΕ στο σύνολό της.

– Το μεσημέρι αλωνίζουν στα ελληνοκυπριακά χωρικά ύδατα, ή παραβιάζουν με κίνδυνο προσχεδιασμένων θανατηφόρων «ατυχημάτων» τον ελληνικό εναέριο χώρο.

– Το απόγευμα εμβολίζουν ελληνικά αλιευτικά ψαροκάικα και λεηλατούν τα αλιεύματα. Την ίδια ώρα πλευρίζουν και εμβολίζουν πλοία της ελληνικής ακτοφυλακής.

– Το βράδι προσκαλούν την Ελλάδα σε … «διάλογο» εφ’ όλης της αρπακτικής τους ύλης και μάλιστα με παγερές και ψεύτικες φιλικές προσφωνήσεις προς τους Έλληνες ομολόγους τους, όπως «αρκαντάς Νίκο» [αδελφέ φίλε Νίκο (Δένδια)], «γιαβρί’μ Νίκο», [ψυχούλα μου Νίκο (Παναγιωτόπουλε)].

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Νταβλούτ Τσαβούσογλου με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, στην κοινή συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα όπου ο Χάικο Μάας δεν ετόλμησε να βάλει στη θέση του τον Τσαβούσογλου για τις χυδαίες βρισιές κατά της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, αλλά απεδείχθη σύμφωνα με τη δήλωση της κας Ντόρας Μπακογιάννη… «μουγκός» υπουργός!

– Πρωί-πρωί, την επόμενη ημέρα, ζητάνε αποστρατιωτικοποίηση 16 ελληνικών νησιών, με την άνεση του αρχιπειρατή Μπαρμπαρόσα, λες και το Αιγαίο ότι είναι μουσολινικό ή ρωμαϊκό mare nostrum (η θάλασσά μας), ή το τσιφλίκι τους.

– Όσο πλησιάζει η Σύνοδος της ΕΕ για τον ευρω-τουρκικό διάλογο, τον ερχόμενο Μάρτιο, ξεχνούν τις βρισιές. Φράζουν τον οχετό του ψεύδους, της διπροσωπίας και της αναισχυντίας, για να ξαναρχίσουν την επομένη την ίδια πολυπρόσωπη ελεεινή τακτική. Στο σημείο αυτό είναι ν’ απορεί κανείς, με τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του φίλου μας και φιλέλληνα Εμμανουέλ Μακρόν, που καλεί με γαλατική ευγένεια τον άξεστο αγροίκο Ερντογάν για διάλογο!

Τι σημαίνει αυτό: Αλλαγή του γαλλικού διεθνοπολιτικού προσανατολισμού, ή καινούργια παζαρέματα με τη Γαλλία για πολεμικό εξοπλισμό, που τον χρησιμοποιεί η τουρκική προεδρική τριανδρία, κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας, της Κύπρου, αλλά και του μείζονος χώρου των κρατών της ανατολικής Μεσογείου;

Η απάντηση της Ντόρας

Χωρίς καμία απολύτως διάθεση να μεροληπτήσω, και με απόλυτο σεβασμό προς  τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, θυμίζω ότι εντελώς πρόσφατα, μόλις προχτές από του βήματος της αίθουσας συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου μας, κυριολεκτικά με καθήλωσε η ομιλία της πρώην υπουργού Εξωτερικών και βουλευτή της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη, που κατακεραύνωσε τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας για την απαθή και σχεδόν, δια της σιωπής του, υποστηρικτική στάση του Μάας προς τον υβριστή της ΕΕ, των Ελλήνων και των Κυπρίων, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το περιστατικό αυτό αφορά την κοινή πρες κόμφερανς Μάας και Τσαβούσογλου στην Άγκυρα. Σ’ αυτή λοιπόν τη συνέντευξη τύπου ο Τσαβούσογλου επιτέθηκε με ανυπόστατες, θρασύτατες και υβριστικές κατηγορίες αλλά και απειλές κατά της Ελλάδας λέγοντας:

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να επηρεάζεται από άλλες χώρες και να κάνει οπουδήποτε θέλει ασκήσεις και οπουδήποτε άλλα βήματα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχουμε μόνον ατύχημα, αλλά θα κάνουμε αυτό που πρέπει».

Στο σημείο αυτό η κουτοπονηριά του Τσαβούσογλου φθάνει μέχρι του σημείου να θεωρεί τον γερμανό ομόλογό του κάτι χειρότερο από πειθήνιο υπάλληλό του. Και επιπλέον ο ίδιος να χυδαιολογεί εις βάρος των χωρών (Γαλλία, Ιταλία, χώρες της Ανατολικής Μεσογείου) που απειλούνται από τον Ερντογανικό τζιχαντικό επεκτατισμό.

Ας ελπίσουμε ότι η αποστομωτική απάντηση της πρώην ελληνίδας ΥΠΕΞ Ντόρας Μπακογιάννη προς τον γερμανό ΥΠΕΞ. Χ. Μάας για τις θρασύτατες δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μ. Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας, θα αποτελέσει πιλότο για παρόμοιες απαντήσεις του ελληνικού ΥΠΕΞ προς το ασύδοτο Ερντογανικό καθεστώς

Συμπέρασμα: Αν τόσο ο φίλος και φιλέλληνας Εμμανουέλ Μακρόν, όσο και ο εταίρος μας και μέλος της ΕΕ Χάικο Μάας αναγκάζονται, εν ονόματι της πώλησης πολεμικού υλικού τους με την Τουρκία, να υποστηρίζουν, με τη συνένοχη σιωπή τους τον Ερντογάν και τους επιθετικούς τους στόχους, εναντίον μελών της ΕΕ, τότε το Ελληνικό ΥΠΕΞ δεν μπορεί ν’ αρκείται στην αξιοσημείωτη αντίδραση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη. Επομένως, το χρέος του έλληνα υπουργού Άμυνας κυρίου Νίκου Παναγιωτόπουλου είναι ν’ ανακαλέσει πάραυτα στην συμμαχική ευρωπαϊκή τάξη κάθε εκτρεπόμενο ομόλογό του, (Χάικο Μάας κ.α.) που εκπροσωπεί χώρα-μέλος της ΕΕ.

Ας αποτελέσουν λοιπόν πιλότο της πρέπουσας απάντησης προς τον …σιωπηρό κύριο Μάας τα λόγια της πρώην υπουργού Εξωτερικών κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη προς τον σιωπηρό Μάας:

«ο κ. Μάας θα πρέπει να μας εξηγήσει αν χάθηκε στη μετάφραση στην ευθεία απειλή (του Τσαβούσογλου) κατά της Ελλάδας. Δεν μεταφράστηκε. Δεν την κατάλαβε ή την αντιλήφθηκε και έμεινε μουγκός»;

Ένας ακόμη ισχυρός μοχλός ανατροπής του … «συμμαχικού» εφησυχασμού της ΕΕ για την Ερντογανική αντιευρωπαϊκή ασυδοσία θα ήταν η ενότητα των 21 Ελλήνων Ευρωβουλευτών, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης του καθενός.

Σε παρόμοιες περιπτώσεις Ερντογανικής δικτατορικής ασυδοσίας και σιωπής κάποιων εταιρικών αμνών, η ελληνική ομάδα των 21 Ευρωβουλευτών επιβάλλεται να συντάσσουν με ομοψυχία κοινά ψηφίσματα καταγγελίας και διαμαρτυρίας, προς την Ευρωπαϊκή Commission, για τα κρυπτοτουρκικά φλερτ και να αφήνουν κατά μέρος τις συνήθως αναποτελεσματικές αψιμαχίες μεταξύ τους.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024