Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς να φτιάξεις το γιαπωνέζικο σάντουιτς που βλέπεις παντού στο Instagram

Πώς να φτιάξεις το γιαπωνέζικο σάντουιτς που βλέπεις παντού στο Instagram

Το διάσημο sando με αυγό που είναι τόσο νόστιμο όσο και όμορφο.

Tamago sando σημαίνει απλά «σάντουιτς με αυγό». Όταν το γιαπωνέζικο καφέ Konbi στο Λος Άντελες πρότεινε μια δική του, πολύ φωτογενή εκδοχή του tamago sando οι πελάτες και το Ιnstagram το λάτρεψαν εξίσου.

Αξιοσημείωτο είναι πως, σε αντίθεση με άλλα φαγητά που είναι δημοφιλή στα social media λόγω της εμφάνισής τους αλλά υστερούν σε γεύση, το συγκεκριμένο σάντουιτς είναι όχι μόνο όμορφο αλλά και πεντανόστιμο.

Προσέξτε να βράσετε σωστά τα αυγά-θέλουμε οι κρόκοι να είναι λίγο απαλοί, όχι όμως εντελώς μελάτοι- και κόψτε τα σάντουιτς έτσι ώστε να αποκαλύπτουν το όμορφο εσωτερικό τους.

Υλικά
(για 4 σάντουιτς)

1 χλωρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 κ.σ. μαγιονέζα (κατά προτίμηση ιαπωνική Kewpie που θα βρείτε σε καταστήματα με ασιατικά προιόντα) + λίγη ακόμα για άλειμμα
1 κ.σ. crème fraîche
1 ½ κ.γλ. ξύδι ρυζιού
1 ½ κ.γλ. μουστάρδα Dijon + λίγη ακόμα για άλειμμα
Αλάτι
12 μεγάλα αυγά
8 φέτες ψωμί (milk bread, μπριός ή λευκό ψωμί του τοστ)

Εκτέλεση

Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βάλτε τη να βράσει σε δυνατή φωτιά. Παράλληλα ετοιμάστε 2 μεσαία μπολ με νερό και πάγο και φτιάξετε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας: κρεμμύδι, μαγιονέζα, crème fraîche, ξύδι και μουστάρδα σε ένα μικρό μπολ. Αλατίστε το μίγμα.

Όταν το νερό βράσει βάλτε με προσοχή μέσα τα 12 αυγά και αφήστε το να ξαναέρθει σε βρασμό. Αμέσως μόλις το νερό αρχίσει να ξαναβράζει κατεβάστε τη φωτιά στο μεσαίο προς χαμηλό και αφήστε να αυγά να μαγειρευτούν για περίπου 8 λεπτά.

Μεταφέρετε 6 από τα αυγά στο ένα μπολ με τα παγάκια. Συνεχίστε να μαγειρεύετε τα υπόλοιπα αυγά για 6 ακόμη λεπτά. Μεταφέρετε τα σφιχτά αυγά στο άλλο μπολ με τα παγάκια. Αφήστε τα εκεί για 5 λεπτά να κρυώσουν.

Ξεφλουδίστε τα σφιχτά αυγά (βοηθάει να το κάνετε μέσα στο παγωμένο νερό). Κόψτε τα σε κύβους και ανακατέψτε τα με το ντρέσινγκ απαλά, χρησιμοποιώντας σπάτουλα σιλικόνης. Δοκιμάστε και αλατίστε το μίγμα αν χρειάζεται.

Καθαρίστε τα άλλα αυγά και κόψτε τα κατά μήκος. Οι κρόκοι θα πρέπει να είναι κρεμώδεις αλλά να μην τρέχουν.

Αλείψτε 4 από τις φέτες ψωμιού με μουστάρδα (τη μια πλευρά μόνο) και με μαγιονέζα τις άλλες 4 φέτες (μόνο τη μια πλευρά).

Αλατίστε με χοντρό αλάτι τα μελάτα αυγά. Τοποθετήστε 2 από τα μισά μελάτα αυγά στο κέντρο κάθε φέτας που είναι αλειμμένη με μουστάρδα. Ο κρόκος πρέπει να κοιτάει προς τα κάτω. Οι «μύτες» των αυγών πρέπει να δείχνουν προς τα έξω, προς την κόρα ενώ οι στρογγυλεμένες πλευρές, με τον κρόκο να βρίσκονται στη μέση του ψωμιού. Και τα δύο μισά πρέπει να βρίσκονται δίπλα δίπλα, αγγίζοντας το ένα το άλλο, στο κέντρο του ψωμιού.

Μοιράστε την αυγοσαλάτα στα 4 σάντουιτς τοποθετώντας προσεκτικά ποσότητα περίπου μισής κούπας πάνω από κάθε ζευγάρι αυγών. Με μια σπάτουλα απλώστε την αυγοσαλάτα προς τις κόρες προσπαθώντας την ισιώσετε.

Τοποθετήστε από πάνω τις φέτες που έχουν μείνει (η μεριά που είναι καλυμμένη με μαγιονέζα να κοιτάζει προς τα κάτω).

Με ένα οδοντωτό μαχαίρι κόψτε τις κόρες αριστερά και δεξιά από κάθε σάντουιτς.

Περιστρέψτε τα σάντουιτς 90 μοίρες και κόψτε τα σε τρία κομμάτια, κόβοντας παράλληλα με τις κόρες. Σερβίρετε αμέσως ή φυλάξτε τα όμορφα σάντουιτς στο ψυγείο εως και για 24 ώρες.

View this post on Instagram

A post shared by UBPreserv (@ubpreserv)

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024