Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δύο θάνατοι σε κινεζική εταιρεία από υπερεργασία γίνονται κεντρικό θέμα στα social

Δύο θάνατοι σε κινεζική εταιρεία από υπερεργασία γίνονται κεντρικό θέμα στα social

2 θάνατοι υπαλλήλων και ένα viral βίντεο ανανεώνουν τη συζήτηση σχετικά με την κουλτούρα υπερβολικής εργασίας της Κίνας.

Η αντιπαράθεση έχει συγκλονίσει την κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Pinduoduo από τις αρχές του 2021, με δύο θανάτους υπαλλήλων και ένα viral βίντεο από έναν πρώην υπάλληλο που πυροδοτεί εκτεταμένη διαδικτυακή κριτική απέναντι στην εταιρεία και ανανεώνει τη συζήτηση σχετικά με την έντονη εργασιακή κουλτούρα στον κλάδο της τεχνολογίας της Κίνας.

Οι θάνατοι

Στις 29 Δεκεμβρίου, ένας 23χρονος υπάλληλος Pinduoduo κατέρρευσε και αργότερα πέθανε ενώ περπατούσε προς το σπίτι από την εργασία μετά τα μεσάνυχτα.

Οι κινεζικές αρχές δήλωσαν ότι ερευνούσαν τις συνθήκες εργασίας στο Pinduoduo μετά το θάνατο.

Το Σάββατο, λιγότερο από δύο εβδομάδες αργότερα, ένας μηχανικός Λιν στο επώνυμο, ο οποίος εργαζόταν για την εταιρεία για περίπου έξι μήνες, αυτοκτόνησε αφού πήρε άδεια από την εταιρεία και επέστρεψε στην πατρίδα του.

«Αισθανόμαστε βαθιά θλίψη που χάσαμε έναν από τους υπαλλήλους μας από αυτοκτονία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε την οικογένεια και τα αγαπημένα του άτομα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η εταιρεία είπε ότι έχει δημιουργήσει ένα «εσωτερικό κανάλι και αφοσιωμένη ομάδα» για την παροχή υπηρεσιών ψυχολογικής συμβουλευτικής στους υπαλλήλους της μετά τον θάνατο του Λιν.

Εκτός από τους δύο θανάτους, η «Pinduoduo» ήταν θέμα στη δημοφιλή κινεζική ιστοσελίδα μικρο-ιστολογίων Weibo τη Δευτέρα εξαιτίας ενός βίντεο που δημοσιεύτηκε από έναν πρώην υπάλληλο ο οποίος  ισχυρίστηκε ότι απολύθηκε επειδή μοιράστηκε μια φωτογραφία ασθενοφόρου που ήρθε για να παραλάβει έναν συνάδελφο που είχε καταρρεύσει στη δουλειά.

Από το απόγευμα της Δευτέρας, το βίντεο είχε περισσότερες από 2,2 εκατομμύρια επισημάνσεις «μου αρέσει» στο Weibo.

Αιτία απόλυσης

Στο βίντεο, ο υπάλληλος, του οποίου το επώνυμο είναι Wang, είπε ότι πήγε στη δουλειά το πρωί της 7ης Ιανουαρίου και είδε έναν υπάλληλο της Pinduoduo να μεταφέρεται σε ασθενοφόρο από δύο συναδέλφους.

Ο Wang τράβηξε μια φωτογραφία της σκηνής και τη δημοσίευσε ανώνυμα στο Maimai, μια κοινωνική πλατφόρμα που μοιάζει με το LinkedIn.

Είπε ότι η Pinduoduo τον ανακάλυψε και τον απέλυσε επειδή δημοσίευσε τη φωτογραφία. Ένας υπάλληλος της Pinduoduo διέψευσε τον Wang, λέγοντας ότι ο υπάλληλος που ο Wang είδε στο ασθενοφόρο υπέφερε από εντερικούς σπασμούς και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ένας εκπρόσωπος της Pinduoduo έστειλε στο Fortune ένα στιγμιότυπο οθόνης της ανάρτησης και είπε ότι ο ισχυρισμός του υπαλλήλου ήταν αληθινός.

Η Pinduoduo δήλωσε  ότι ο Wang δεν απολύθηκε επειδή δημοσίευσε τη φωτογραφία του ασθενοφόρου στο Maimai, αλλά επειδή έκανε «ακραίες παρατηρήσεις» στην πλατφόρμα στο παρελθόν που παραβίαζαν τους κανόνες εσωτερικής συμπεριφοράς της εταιρείας, σύμφωνα με το fortune.

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024