Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
DKGonFood ή αν προτιμάτε, Don’t Kill Gastronomy

DKGonFood ή αν προτιμάτε, Don’t Kill Gastronomy

O ιδρυτής και curator του TEDxAthens Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου μοιράζεται μαζί μας -μέσω ενός newsletter- «μέρη και μυστικά καλοφαγίας» αλλά και «εμπειρίες, στιγμές και ιστορίες γύρω από ένα τραπέζι».

Η τελευταία έκδοση – Issue 11- έφτασε πριν από λίγες ώρες στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Ήταν η πρώτη αποστολή για το 2021, ένας χαιρετισμός στη νέα χρονιά ακόμη και αν τα φώτα των εστιατορίων παραμένουν σβηστά λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του «αόρατου εχθρού» που έχει πλήξει, μεταξύ άλλων, και την γαστρονομία της ελληνικής πρωτεύουσας. Ο Δημήτρης Καλαβρός- Γουσίου στο εισαγωγικό σημείωμα της τελευταίας έκδοσης  μας εύχεται: Καλή μας γαστρονομική χρονιά! Και σημειώνει: «Η στήλη ελπίζει το 2021 να μοιάζει, και να είναι, διαφορετικό! Ελπίζω σύντομα οι σάλες των εστιατορίων να ανοίξουν ξανά, τα γραφικά ταβερνάκια να «ζεστάνουν» και πάλι τις γειτονιές της πόλης. Για το πρώτο τεύχος του νέου έτους, επέλεξα μια πρόταση από τη δική μου γειτονιά, με έντονο χαρακτήρα και μεγάλη… οικογένεια».

Ο Δημήτρης Καλαβρός – Γουσίου προφανώς και δεν διεκδικεί εύσημα ως «δημοσιογράφος γεύσης». Κάθε άλλο. Όπως λέει και εκείνος, «το φαγητό για εμένα πάντα είναι κάτι διαφορετικό – δεν είναι ανάγκη ή υποχρέωση. Είναι η αφορμή να χαλαρώσεις, να ρίξεις ρυθμούς (ή να ανεβάσεις), να μάθεις τα νέα φίλων και αγαπημένων προσώπων. Το φαγητό είναι μοιρασιά στιγμών, ιστοριών και εμπειριών. Κάπως έτσι, με έντονα πειραματική διάθεση και καθώς έχοντας τρέξει ένα μικρό poll μεταξύ φίλων και γνωστών στο instagram, ξεκίνησα τη προσπάθεια καταγραφής και παρουσίασης των γαστρονομικών μου ανακαλύψεων, τον Μάρτιο του 2020. Από τότε, η παρέα έχει μεγαλώσει – το ραντεβού με νέες προτάσεις έχει γίνει πλέον εβδομαδιαίο ενώ τον Δεκέμβριο ξεκίνησα και το ηχητικό αδελφάκι του newsletter, ένα podcast που φιλοξενώ φίλους, μάγειρες και φίλους από την ευρύτερη γαστρονομική σκηνή, για όμορφες και ειλικρινείς κουβέντες».

Αυτή είναι και η μικρή αλλά ενδιαφέρουσα ιστορία του DKGonfood – με την απαραίτητη υποσημείωση Don’t Kill Gastronomy.

Για όλους όσοι δεν γνωρίζουν τον Δημήτρη Καλαβρό-Γουσίου ας κάνω τις συστάσεις: Είναι ο ιδρυτής και curator του TEDxAthens και συνιδρυτής του Found.ation, με προβεβλημένη πολύχρονη παρουσία και δράση στο χώρο του οικοσυστήματος καινοτομίας στην Ελλάδα.  Τα τελευταία χρόνια, ο Δημήτρης έχει και μια άλλη επαγγελματική ιδιότητα καθώς είναι partner στο Velocity.Partners, ένα venture capital fund της οικογένειας του Equifund, με σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων χρηματοδότησης των startups.

Αλλά, ας επιστρέψουμε στο πρώτο issue για το 2021.Απο την ύλη του ξεχώρισα και διαβάζω μαζί σας ένα απόσπασμα της πρότασης του για το PS: LUNCHEON (Παραμυθιάς 11. Μεταξουργείο – διαθέσιμο σε Wolt): «Πάντα μου τραβούσαν την προσοχή τα υστερόγραφα. Συνήθως ο συγγραφέας του κειμένου κρατάει το καλύτερο για το τέλος. Μια ατάκα, μια σημαντική πληροφορία, ένα πιο χαλαρό κλείσιμο. Το PS: LUNCHEON αποτελεί μέρος της οικογένειας του nolanverse δια χειρός Σωτήρη Κοντιζά και είναι το τρίτο μέλος της οικογένειάς του μετά από το NOLAN και τον PROVELEGGIOS, ενώ φιλοξενείται στην κουζίνα του δεύτερου, ως dark kitchen project. Luncheon είναι το γεύμα που έρχεται μεταξύ 12μμ με 2μμ, αλλά η κουζίνα και οι προτάσεις του PSL είναι διαθέσιμες από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ.

Ο Κοντιζάς έχει πει παλιότερα πως ο μεγαλύτερος εχθρός της εξέλιξης είναι η συνήθεια (crossover episode: στο TEDxAthens το 2018). Μέσα από το νέο εγχείρημα φέρνει για πρώτη φορά την κουζίνα του στο σπίτι, με έναν συμπαγή κατάλογο που χωρίζεται σε δύο βασικές κατηγορίες: Τα ready-made πιάτα, οτιδήποτε έρχεται στο σπίτι σας έτοιμο και μαγειρεμένο, και τα DIY Kits, τα οποία είναι πακέτα υλικών που έρχονται προμαγειρεμένα ή σχεδόν έτοιμα και ολοκληρώνονται από εσάς».

Ο Δημήτρης πάντως δεν γράφει μόνο για σεφ όπως ο Σωτήρης Κοντιζάς. Για να είμαι ειλικρινής, εμένα μου αρέσουν πολύ περισσότερο οι προτάσεις του για το street food της πόλης, τα καλά σουβλάκια ή τα μαγαζιά με τα ταπεινά ψαράκια. Εκεί, φαίνεται η διαφορά…

Η συνέχεια στο #DKGonfood https://dkgonfood.substack.com/

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024