Χρηστίδης : Η στρατηγική της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων είναι «ράβε ξήλωνε»
Εμπαιγμό σε γονείς και μαθητές, σύγχυση και έλλειψη στρατηγικής καταλογίζει το ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση με αφορμή τις δηλώσεις της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη για πιθανό μη άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά για νηπιαγωγεία και δημοτικά.
Εμπαιγμό σε γονείς και μαθητές, σύγχυση και έλλειψη στρατηγικής καταλογίζει το ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση με αφορμή τις δηλώσεις της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη για πιθανό μη άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά για νηπιαγωγεία και δημοτικά.
Παίζουν με την αγωνία μαθητών και γονιών
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με αυτές τις δηλώσεις της κας Πελώνη για πιθανό μη άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, σημείωσε:
«Παίζουν με την αγωνία μαθητών και γονιών, δημιουργούν σύγχυση, δείχνοντας ακόμα μια φορά έλλειψη στρατηγικής.
Αποδεικνύεται τελικά, ότι κεντρικό σύνθημα και της ανασχηματισμένης κυβέρνησης είναι το Ράβε Ξήλωνε».
Δεν υπάρχουν βεβαιότητες
Υπενθυμίζεται ότι η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι 100,3 είχε αναφέρει:
«Δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα (αύριο) και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει τις αποφάσεις της. Η πανδημία είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται δυναμικά. Όπως δεν είναι γραμμική η εξέλιξή της, δεν είναι γραμμικές και οι αποφάσεις. ‘Ολα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα».
Ανοιχτό άφησε επίσης το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων και την αναβολή στο άνοιγμα των σχολείων ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας λέγοντας ότι «με καλύπτει απολύτως η δήλωση του κ. Γεραπετρίτη» και εξήγησε ότι «αυξήθηκε η κινητικότητα στις γιορτές κι αυτή είναι μια κατάσταση που μας προβληματίζει».
Σημειώνοντας ότι τον πρώτο λόγο έχουν τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον Σκάι είπε ότι «αυτά που ζούμε σήμερα είναι η κατάσταση που επικρατούσε 12 μέρες πριν. Η κατάσταση μας ανησυχεί και μας προβληματίζει, το λόγο έχει η επιτροπή των ειδικών. Η απόφαση που είχε πάρει η επιτροπή την περασμένη εβδομάδα ήταν καταρχάς να ανοίξουν σχολεία – νηπιαγωγεία αυτά κρίνονται ad hoc (επί τούτω) και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα».
- Θυελλώδεις άνεμοι και έντονη χιονόπτωση σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία – Έπεσαν κολώνες και δέντρα
- Άνω κάτω η Λάτσιο: Κόντρα προέδρου-προπονητή για τη μεταγραφή του Ράτκοφ
- Πόσες επιτυχίες του David Bowie χωράνε σε ένα βράδυ;
- Ουζμπεκιστάν: Μπαλόνια με υδρογόνο πήραν φωτιά μπροστά στο πρόσωπο γυναίκας
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων – Μικροπροβλήματα στον Αργοσαρωνικό