Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γεραπετρίτης : Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων  - Τι είπε για λιανεμπόριο και σχολεία

Γεραπετρίτης : Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων – Τι είπε για λιανεμπόριο και σχολεία

Λίγες ώρες μετά τις εικόνες συνωστισμού έξω από μερικές εκκλησίες και την ώρα που το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα αρχίζει να επιβαρύνεται και πάλι, ήρθε ο κ. Γεραπετρίτης ο οποίος αντί να μιλήσει για άρση των περιοριστικών μέτρων, άφησε «παράθυρο» για τη λήψη νέων μέτρων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, και μάλιστα αιφνιδιαστικά, λέγοντας ότι το φαινόμενο της πανδημίας είναι δυναμικό άφησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης το πρωί της Πέμπτης.

Λίγες ώρες μετά τις εικόνες συνωστισμού έξω από μερικές εκκλησίες και την ώρα που το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα αρχίζει να επιβαρύνεται και πάλι, ήρθε ο κ. Γεραπετρίτης ο οποίος αντί να μιλήσει για άρση των περιοριστικών μέτρων, άφησε «παράθυρο» για τη λήψη νέων μέτρων.

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είμαστε στην ίδια πλευρά με την εκκλησία»

«Η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που πρέπει για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και η Εκκλησία θα πρέπει να διατηρήσει την καλή παράσταση που έχει απέναντι στο ποίμνιο», επισήμανε ακόμα ο κ. Γεραπετρίτης την επομένη των Θεοφανίων. Όπως υπογράμμισε, είμαστε στην ίδια πλευρά, όλοι μαζί πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση.

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε πως ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο υπάρχει σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης και έχουν διαρκή επικοινωνία.

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να μείνουν κλειστοί για τους πιστούς οι ναοί την ημέρα των Θεοφανίων, και την απόκλιση – όπως ανέφερε – από την πλευρά της Εκκλησίας, τόνισε ότι υπήρξε ενημέρωση της Εκκλησίας και για αυτό το λόγο είχε επιτρέψει την ατομική προσευχή.

Ο υπουργός σημείωσε ότι οι ρόλοι κράτους και εκκλησίας είναι πολύ διακριτοί. Χαρακτήρισε παράδοξες ή αστείες τις αναφορές ότι ο πρωθυπουργός λαμβάνει αποφάσεις βασιζόμενος μόνο στις εισηγήσεις συνεργατών του.

«Η Επιτροπή έκρινε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν όλα τα σχολεία»

Σχετικά με τα σχολεία, ο υπουργός εξήγησε ότι η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο η Επιτροπή έκρινε ότι δε βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο και προτείνει τη λογική του σταδιακού ανοίγματος, ώστε να αξιολογούνται τα δεδομένα.

Για το λιανικό εμπόριο σχολίασε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει με τον τρόπο της παράδοσης έκτος, από την ερχόμενη Δεύτερα, ωστόσο αυτό θα το κρίνει η επιτροπή που συνεδριάζει τις επόμενες ώρες.

Σχετικά με τα ψώνια με ραντεβού στα καταστηματα, διευκρίνισε πως «δεν είμαστε σε αυτή τη φάση ακόμα, πρέπει να δούμε πως θα πάνε τα σχολεία».

«Έρχεται 3ο κύμα, θα θρηνήσουμε πολλά θύματα»

Οι εκτιμήσεις των ειδικών, όσο αφορά την πορεία της πανδημίας το επόμενο διάστημα, μόνο καθησυχαστικές δεν είναι.

«Δε φοβάμαι ότι θα ζήσουμε αντίστοιχα περιστατικά, είμαι σίγουρος. Χειρότερα πολύ χειρότερα, με αυτά τα μυαλά δε θα μιλάμε μόνο για τραγωδία της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος αλλά της χώρας… Να είσαστε σίγουροι ότι έχουμε τρίτο κύμα μπροστά, και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» Νικόλαος Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η διαφορά μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου είναι ότι το ΕΣΥ είναι πολύ πιο πιεσμένο χωρίς διαθέσιμες ΜΕΘ εξήγησε.

«Έχω χάσει τα λόγια μου…»

«Έχω χάσει τα λόγια μου, πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να προσθέσω για να βοηθήσω τους πολίτες και την πολιτεία να αποφύγουμε την τραγωδία η οποία συνεχίζεται και βλέπουμε μπροστά μας» τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

Αποκάλυψε δε ότι η εισαγγελία της πόλης τον κάλεσε για να διερευνήσει τυχόν ευθύνες για την τότε κατάστααση. «Σε μια από τις μαύρες μέρες του Νοεμβρίου είχα κάνει την επισήμανση ότι χάνονται και θα χαθούν ζωές που θα μπορούσαν να έχουν κερδηθεί. Μετά από εβδομάδα με είχε καλέσει η εισαγγελία Θεσσαλονίκης με τρία ερωτήματα 1ον τι δεν έγινε που μπορούσε να γίνει 2ον ποτέ έπρεπε να γίνει και 3ον ποιοι ευθύνονται… βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση να εξηγήσω ότι ό,τι έγινε τον Οκτώβριο έγινε γιατί δεν ελήφθησαν μέτρα,  την πληρώσαμε με εκατόμβη θυμάτων και συνεχίζουμε» δήλωσε.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024