Ένα αιδοίο 33 μέτρων από οπλισμένο σκυρόδεμα απλώνεται στην πλαγιά ενός λόφου στη Βραζιλία διχάζοντας ολόκληρη τη χώρα.

Πρόκειται για γλυπτική σύνθεση της καλλιτέχνιδας Juliana Notari, την οποία για να ολοκληρώσει εργάστηκε επί σειρά μηνών.

Το αμφιλεγόμενο έργο με τίτλο «Ντίβα» παρουσιάστηκε το Σάββατο από τη δημιουργό του στους χώρους ενός πρώην εργοστασίου επεξεργασίας ζάχαρης στην πολιτεία Περναμπούκο της Βραζιλίας που έχει μετατραπεί σε ένα από τους πιο ζωντανούς πολιτιστικούς πνεύμονες της χώρας.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η καλλιτέχν ανέφερε ότι το πορφυρό αιδοίο στο λόφο του πάρκου επιδιώκει να ανοίξει ένα διάλογο για τη σχέση “ανάμεσα στη φύση και την κουλτούρα της φαλλοκεντρικής, ανθρωποκεντρικής δυτικής κοινωνίας” να αποτελέσει την αφορμή για μια συζήτηση και έναν προβληματισμό πάνω στον ορισμό του φύλου.

Em meio a tantas rochas no meio do caminho desse ano distópico, finalmente termino o ano com a obra Diva pronta!! Foi um…

Δημοσιεύτηκε από Juliana Notari στις Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020

Το σχόλιο της καλλιτέχνιδας στο Facebook όπως αναφέρει ο Guardian προκάλεσε την οργή πολλών χρηστών, κυρίως δηλωμένων οπαδών του Μπολσονάρου.

«Ποιους νομίζεις ότι κοροϊδεύεις πέρα από τους χρήσιμους ηλίθιους της Αριστεράς», έγραψε ένας χρήστης.

«Αυτό το έργο σηκώνει συζήτηση και σε βάζει σε σκέψεις», ήταν ένα από τα πιο θετικά σχόλια κάτω από την ανάρτηση της Notari.

«Χρειαζόμαστε περισσότερα σαν αυτό το έργο που μιλούν για τον φεμινισμό», ανέφερε άλλος για τη «Ντίβα» που ολοκληρώθηκε μέσα σε 11 μήνες.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2019 ο Μπολσονάρου έχει επανειλημμένα στοχοποιήσει τον κόσμο των καλλιτεχνών, κυρίως αυτών που δεν συμφωνούν με τη διακυβέρνησή του.

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος έχει αποκαλέσει αρκετούς καλλιτέχνες παράσιτα της κοινωνίας που απομυζούν δημόσιο χρήμα για να δημιουργούν κομμουνιστικά σκουπίδια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο