Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Chantal Crousel : Η θρυλική γκαλερί γιορτάζει την 40η επέτειό της με έκδοση 700 σελίδων

Chantal Crousel : Η θρυλική γκαλερί γιορτάζει την 40η επέτειό της με έκδοση 700 σελίδων

H διάσημη παρισινή γκαλερί Chantal Crousel με την ευκαιρία της 40ης επετείου της παρουσιάζει την έκδοση «Swear That Youll Play» μία ανασκόπηση στη μακρά ιστορία της.

H διάσημη παρισινή γκαλερί Chantal Crousel με την ευκαιρία της 40ης επετείου της παρουσιάζει την έκδοση «Swear That Youll Play» μία ανασκόπηση στη μακρά ιστορία της.

700 σελίδες ιστορία

Ο τόμος που εκδόθηκε από τον Is-Land Édition και σχεδιάστηκε από το στούντιο Dune Lunel, αποτελείται από 700 σελίδες και διατρέχει μια περίοδο σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών.

Η γκαλερί Chantal Crousel με πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή της Γαλλίας και διεθνώς συστήνει καλλιτέχνες από κάθε μέρος του κόσμου σε διεθνείς συλλέκτες και πολιτιστικούς οργανισμούς.

Γεννημένη στο Βέλγιο, η Σαντάλ Κρουζέλ μετακόμισε στο Παρίσι το 1972, όπου ίδρυσε τη γκαλερί με το όνομά της το 1980 στη rue Quicincampoix, στον αριθμό 80. Από τότε, αποκαλύπτει καλλιτέχνες διαφορετικής προέλευσης στον διεθνή καλλιτεχνικό κόσμο.

Στα πρώτα του χρόνια, ο καλλιτεχνικός προσανατολισμός της γκαλερί χαρακτηρίστηκε από μια νέα γενιά καλλιτεχνών από ευρωπαϊκά και αμερικανικά κινήματα τέχνης της δεκαετίας του 1970, συμπεριλαμβανομένων των Tony Cragg, Gilbert & George και Cindy Sherman, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Η πρώτη έκθεση και οι μεγάλες αλλαγές

Η Σαντάλ Κρουζέλ ήταν η πρώτη στη Γαλλία που παρουσίασε έργα των Gabriel Orozco, Mona Hatoum, Absalon, Melik Ohanian και Rirkrit Tiravanija.

Σήμερα υπό τη διεύθυνση του γιου της, Νίκλας Σβένουνγκ η γκαλερί βρίσκεται στη rue Charlot και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για καλλιτεχνικό διάλογο, εξίσου ποιητικό και συνειδητό, εκπροσωπώντας καλλιτέχνες, νέους και εδραιωμένους, που συχνά αμφισβητούν τον κοινωνικό χώρο χρησιμοποιώντας νέες φόρμες για την εξερεύνηση καινοτόμων ιδεών.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται συνεντεύξεις της Σαντάλ Κρουζέλ και του Νίκλας Σβένουνγκ στο Φιλίπ Βερν, διευθυντή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Serralves του Πόρτο, φωτογραφίες καλλιτεχνών και έργων τους που συνέθεσαν εκθέσεις της γκαλερί.

H γκαλερί Chantal Crousel εκπροσωπεί 33 καλλιτέχνες, νέους και εδραιωμένους που υπηρετούν διάφορες μορφές τέχνης γλυπτική, εγκατάσταση, κινηματογράφο ή μουσική.

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024