Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ακροδεξιός «Αττίλας», η «κομμουνίστρια» Μέρκελ και οι «ψεκασμένοι»

Ο ακροδεξιός «Αττίλας», η «κομμουνίστρια» Μέρκελ και οι «ψεκασμένοι»

Ο 39χρονος σεφ, αν και τουρκικής καταγωγής, έχει μετατραπεί σε… γενίτσαρο της Ακροδεξιάς και των πιο αντιδραστικών ιδεών στην Γερμανία, κάτι που τον έχει θέσει στο στόχαστρο των αρχών.

Είναι η Άνγκελα Μέρκελ μια κρυπτο-κομμουνίστρια, η κυβέρνηση της οποίας ηγείται φασιστική, το πολιτικό σύστημα της Γερμανίας σιωνιστικό και η αστυνομία της Γερμανίας μια μετεξέλιξη της περιβόητης Στάζι; Σχεδιάζει η καγκελάριος, μαζί με τον Μπιλ Γκέιτς, μια παγκόσμια γενοκτονία με «όχημα» την κρίση της πανδημίας; Επιδιώκει ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, να εμβολιάσει τους Γερμανούς με ένα γενετικά τροποποιημένο σκεύασμα που θα τους καθιστά ομήρους του συστήματος και θα του επιτρέπει να τους βάζει σε καραντίνα ανά πάσα στιγμή;

Μήπως η Playmobil είναι μέρος όλης αυτής της συνωμοσίας, καθώς διέθεσε τα δημοφιλή προϊόντα της για να διαφημίσουν τη σωστή χρήση της μάσκας; Ήταν, άραγε, οι Ιάπωνες, οι Άραβες ή ακόμη και οι ίδιοι οι Εβραίοι αυτοί που οργάνωσαν το Ολοκαύτωμα; Στις πολλές δραστηριότητες του Τζορτζ Σόρος συγκαταλέγεται και η χρηματοδότηση του παγκόσμιου κινήματος των «antifa»; Και τέλος, τι θα γίνει εάν αληθεύει ότι στο κλειστό λόγω κοροναϊού Μουσείο της Περγάμου (που βρίσκεται απέναντι από την οικία της Μέρκελ…) διεξάγονται ανθρωποθυσίες και ο Βωμός του είναι το παγκόσμιο κέντρο των σατανιστών και των εγκληματιών του κοροναϊού;

Φανατικοί οπαδοί

Προφανώς, δεν γνωρίζετε πολλούς… ψεκασμένους που θα μπορούσαν να απαντήσουν καταφατικά στα παραπάνω ερωτήματα. Αυτό, όμως, δεν έχει καμία σημασία για τον Ατίλα Χίλντμαν – τον αποκαλούμενο «Βασιλιά των Χορτοφάγων» της Γερμανίας ο οποίος έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια και σε «προφήτη» των κάθε λογής αντιδραστικών και ακροδεξιών θεωριών. Ούτε, βεβαίως, για τους πάνω από 117.000 ακολούθους του 39χρονου σταρ στην πλατφόρμα Telegram οι οποίοι πληθαίνουν καθημερινά. Ή τους χιλιάδες οι οποίοι συμμετέχουν στις διαδηλώσεις τις οποίες καλεί στο Βερολίνο κατά της χρήσης μάσκας και κατά οποιουδήποτε περιοριστικού μέτρου – αρκετοί κραδαίνοντας ναζιστικά σύμβολα ή σημαίες από το ένδοξο αυτοκρατορικό παρελθόν της Γερμανίας.

Όλοι αυτοί απαντούν με ένα μεγαλοπρεπές «ναι» στα συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως και σε πολλά ακόμη, χωρίς μάλιστα να το πολυσκεφτούν. Και δεν διστάζουν να στοχοποιούν συλλήβδην ανθρώπους, όταν τυγχάνει οι απόψεις τους να είναι διαφορετικές από τις δικές τους.

Δεν είναι μυστικό ότι η έντονη δραστηριότητα και οι ιδέες του Χίλντμαν τον έχουν θέσει στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών. Μόλις πριν από ένα μήνα περίπου, στις 17 Νοεμβρίου, δέχθηκε την «επίσκεψη» αστυνομικών στο σπίτι που διατηρεί στο Γκότμπους του Βρανδεμβούργου. Οι «επισκέπτες» είχαν ένταλμα για έρευνα σχετικά με υλικό που αποδεικνύει τη διακίνηση μηνυμάτων μίσους, ενώ φεύγοντας πήραν μαζί τους φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και άλλο υλικό που ερευνώνται διεξοδικά.

Είναι γνωστό, επίσης, ότι όλα αυτά έχουν κοστίσει στον συγγραφέα του μπεστ-σέλερ «Vegan for Fun» (ανακηρύχθηκε μαγειρικό βιβλίο της χρονιάς το 2012) τη διακοπή μιας σειράς επικερδών συνεργασιών. Κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι μια σειρά εταιρείες και φορείς αναγκάστηκαν να τον απομακρύνουν και να καταγγείλουν τα συμβόλαια που είχαν υπογράψει μαζί του, μετά την ανησυχία και τις υποψίες που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τα πεπραγμένα του.

Το προσφυγικό και η στροφή στην πολιτική

Για τον ίδιο, πάντως, η επαγγελματική δράση μοιάζει να χάνει διαρκώς έδαφος και σημασία σε σύγκριση με εκείνη που αναπτύσσει στον στίβο των ιδεών. Κυρίως μετά το 2015, όταν η κορύφωση της προσφυγικής κρίσης και το σοκ που προκάλεσε στην Γερμανία έδωσαν την ευκαιρία στον τουρκικής καταγωγής Χίλντμαν, τον οποίο υιοθέτησαν και μεγάλωσαν Γερμανοί γονείς, να βγει στο προσκήνιο, έχοντας διασφαλίσει ένα ιδιαιτέρως πολυπληθές και φανατισμένο ακροατήριο – το οποίο συνεπήρε με τη ρητορική του δεινότητα, αξιοποιώντας και την αναγνωρισιμότητα που του είχε εξασφαλίσει ήδη η μαγειρική.

Πλέον, ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως θύμα πολιτικών διώξεων από το «καθεστώς Μέρκελ» και τους σκοτεινούς υποστηρικτές του ανά τον πλανήτη. Ισχυρίζεται δε ότι τον έχουν βάλει στο στόχαστρο επειδή είναι ένας «μαχητής της ελευθερίας» και καταγγέλλει ότι οι τέως συνεργάτες του εξαναγκάζονται εκβιαστικά να κόψουν τους δεσμούς μαζί του.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024