
Αποχαιρετισμός στο θρυλικό τυφέκιο G3
Πρόγραμμα για την αντικατάσταση του θρυλικού όπλου
Μετά το εθνικό όχημα (και το εθνικό τεθωρακισμένο εάν θέλετε, που έχει δρομολογηθεί) έχει σειρά το εθνικό τυφέκιο και το εθνικό πιστόλι. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ξεδιπλώνει ένα πρόγραμμα (με διεθνή διαγωνισμό) για την αντικατάσταση του τυφεκίου G3 και του πιστολιού Μ1911, που χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και η Αστυνομία.
Το κατά τα άλλα αξιόπιστο G3 κατασκευάζεται (για την Ελλάδα) από το 1977 και από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80 εξόπλισε τις Ένοπλες Δυνάμεις με ένα ικανό τυφέκιο εφόδου, με διαμέτρημα 7,62 χιλιοστά.
Έτσι το G3 άρχισε να δείχνει τα χρονάκια του (συμπλήρωσε 40 χρόνια ζωής) και οι Ένοπλες Δυνάμεις επιχειρούν τώρα να περάσουν στην επόμενη «πίστα» φορητού οπλισμού. Μου λένε όμως ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός τυφεκίων αυτού του τύπου που παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση, τα οποία θα πρέπει κάποια στιγμή να αξιοποιηθούν.
- Βορίζια: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος – Έκοψαν 134 ελιές αγρότη που αρνήθηκε να παραδώσει το χωράφι του
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Α’)
- O Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Εθνικό στον πρώτο ημιτελικό του πρωταθλήματος
- Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές
- Ο λαός θα είναι ο καλύτερος κριτής για το ποια ή ποιος θα ηγηθεί της δημοκρατικής παράταξης και θα βγάλει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο
- «Αυτή είναι η προσφορά της Ζάλγκιρις στον Βαλαντσιούνας» (pic)




