Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε κοκτέιλ με γεύση από Χριστούγεννα

Πέντε κοκτέιλ με γεύση από Χριστούγεννα

Χειμωνιάτικα, απολαυστικά, τολμηρά, αυτά τα κοκτέιλ θα πρωταγωνιστήσουν στις πιο μαγικές στιγμές της χρονιάς μας

Ώριμο, μοναδικό και πολυδιάστατο, με νότες ξύλινες και τόνους από βανίλια, καπνό, φρούτα και αποξηραμένους ξηρούς καρπούς, το METAXA έχει γίνει –καθόλου αναπάντεχα- ένα από τα αγαπημένα ποτά των Ελλήνων mixologists. Τα κοκτέιλ που προκύπτουν από την ανάμειξή του με εσπεριδοειδή, bitters, μούρα και άλλα ιδιαίτερα υλικά, ξυπνούν τις αισθήσεις και μας (προ)καλούν να εξερευνήσουμε νέες εμπειρίες.

Με σύνεργα το σέικερ και τον αναδευτήρα μας, ας χρωματίσουμε τα φετινά Χριστούγεννα με γεύσεις συναρπαστικές και απροσδόκητες.

.


.

Κοκτέιλ πάνω από τα αστέρια

Ποτό από μόνο του εορταστικό, το METAXA προσφέρει μια επιπλέον δόση πολυτέλειας σε όποιο κοκτέιλ και αν επιλέξουμε να δημιουργήσουμε στη βάση του. Το φρουτένιο, γεμάτο σώμα του METAXA 7 Stars, με αρώματα από ώριμο ροδάκινο, δαμάσκηνο και άνθη, ανοίγει ορίζοντες για πρωτότυπες γευστικές διαδρομές. Από την άλλη, η κομψή και ώριμη γεύση με νότες από πορτοκάλι, καφέ, σοκολάτα και δρυ και υπόνοιες μπαχαρικών που χαρακτηρίζει το εκλεπτυσμένο METAXA 12 Stars αποτελεί την ιδανική βάση για signature cocktails. Το τελευταίο, το γνωρίζουν καλά οι mixologists, που έχουν δημιουργήσει μια σειρά από ιδιαίτερες συνταγές. Μπορούμε, όμως, να το μάθουμε και εμείς, κάνοντας τα δικά μας πειράματα.
.

METAXA Sidecar

Φινετσάτο κοκτέιλ, με ιστορία πολλών δεκαετιών (υπολογίζεται ότι δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι ή το Λονδίνο μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου), το Sidecar αναβαθμίζεται σημαντικά όταν έχει στη βάση του το METAXA 12 Stars. Εύκολο στην παρασκευή και με απολαυστικούς τόνους εσπεριδοειδών, είναι η ιδανική επιλογή για τα πρώτα σας βήματα ως mixologists.

Υλικά

40 ml METAXA 12 Stars

20 ml Cointreau

20 ml χυμός μοσχολέμονου

Ξύσμα πορτοκαλιού

.
Προσθέστε στο σέικερ 50 ml METAXA 12 Stars, 20 ml Cointreau και 20 ml χυμό μοσχολέμονου. Χτυπήστε, και αδειάστε σε ποτήρι του κονιάκ που θα έχετε γεμίσει με πάγο. Στο τέλος, προσθέστε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού στο χείλος του ποτηριού για να δώσετε χρώμα στη δημιουργία σας.
.
.

METAXA Manhattan Bay

Γνωρίζατε ότι η πρώτη αναφορά στο κοκτέιλ Manhattan χρονολογείται ήδη στο 1884, στο βιβλίο του O.H. Byron, The Modern Bartenders Guide; Μάλιστα, ορισμένοι ιστορικοί του ποτού πιστεύουν ότι σερβιρίστηκε για πρώτη φορά κάποια στιγμή στη δεκαετία του… 1860. Δημιουργώντας το με βάση το METAXA 7 Stars, δίνουμε ένα σύγχρονο twist στο ιστορικό κοκτέιλ –και ικανοποιούμε ακόμη περισσότερο τους γευστικούς κάλυκές μας.

Υλικά

50 ml METAXA 7 Stars

25 ml κόκκινο βερμούτ

3 δόσεις Orange bitters

3 δόσεις Angostura

Ξύσμα πορτοκαλιού

.

Σε ένα ποτήρι, προσθέστε 50 ml METAXA 7 Stars, 25 ml βερμούτ, τρεις δόσεις orange bitters και τρεις δόσεις Angostura. Ανακατέψτε το για λίγα δευτερόλεπτα με τον αναδευτήρα. Προσθέστε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και απολαύστε το αποτέλεσμα.
.
.

Wild Cosmo

Το Cosmopolitan, το απόλυτο κοκτέιλ του Sex & The City, αν και μεσουράνησε στη δεκαετία του 1990, ομορφαίνει τις νύχτες των ανθρώπων από πολύ πιο παλιά. Με την πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά να χρονολογείται στο 1934, η συνταγή του ανανεώνεται στις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Άλλη μια, πιο πρόσφατη, ανανέωσή του, το καθιστά πιο ενδιαφέρον από ποτέ, αντικαθιστώντας τη βότκα της κλασικής συνταγής με το περίπλοκο METAXA 12 Stars.

Υλικά

50 ml METAXA 12 Stars

40 ml χυμός κράνμπερι

20 ml χυμός μοσχολέμονου

30 ml Cointreau

Ξύσμα πορτοκαλιού

.

Προσθέστε σε ένα σέικερ με τριμμένο πάγο 50 ml METAXA 12 Stars, 40 ml χυμό κράνμπερι, 20 ml χυμό μοσχολέμονου και 30 ml Cointreau. Ανακινήστε για λίγα δευτερόλεπτα, και στη συνέχεια σουρώστε το σε ένα παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ. Γαρνίρετε με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και σερβίρετε.
.
.

METAXA Lemon Spring

Δροσερό και πικάντικο, το METAXA Lemon Spring δένει αρμονικά τους τόνους από άνθη πορτοκαλιού, ροδοπέταλα και ροδάκινο που «κρύβονται» στο METAXA 5 Stars με τον χυμό λεμονιού, το τζίντζερ και την γοητευτική πικράδα του Tonic.

Υλικά

50 ml METAXA 5 Stars

10 ml φρέσκος χυμός λεμόνι

1 λιωμένη ρίζα φρέσκου τζίντζερ

Tonic Water

1 φέτα λεμονιού

.

Προσθέστε σε ένα χαμηλό ποτήρι τη λιωμένη ρίζα τζίντζερ, 50 ml METAXA 5 Stars, 10 ml φρέσκο χυμό λεμονιού και ανακατέψτε με τον αναδευτήρα. Γεμίστε το ποτήρι με tonic και γαρνίρετε με μια φέτα ή λίγο ξύσμα λεμονιού.
.
.

METAXA El Draque

Mojito τα Χριστούγεννα; Όχι ακριβώς. Ο πρόγονος της πιο σταθερής αξίας στον κόσμο των κοκτέιλ μεταμορφώνεται στη μεσογειακή του εκδοχή στη δημιουργία του mixologist του The Clumsies, Βασίλη Κυρίτση. Έχοντας δημιουργηθεί για πρώτη φορά, όπως όλα δείχνουν, ως φάρμακο για τις ασθένειες που έπλητταν τους ναυτικούς στη διάρκεια των ταξιδιών τους στην Καραϊβική, η σύγχρονη μεταμόρφωσή του El Draque με βάση το METAXA θα γίνει το δικό μας «φάρμακο» για τα χριστουγεννιάτικα βράδια στο σπίτι.

Υλικά

50 ml METAXA 12 Stars

25 ml χυμός μοσχολέμονου

20 ml αλατισμένο μέλι

8 φύλλα μέντας

Σόδα

Σφήνα μοσχολέμονου

Μέντα

.

Σε ένα ποτήρι τύπου highball προσθέστε 50 ml METAXA 12 Stars, 25 ml χυμού μοσχολέμονου, 20 ml αλατισμένου μελιού και 8 φύλλα μέντας. Γεμίστε το ποτήρι με τριμμένο πάγο και ανακατέψτε με έναν αναδευτήρα. Απογεμίστε με σόδα και γαρνίρετε με μια σφήνα μοσχολέμονου και λίγα ακόμη φύλλα μέντας.

.

Και αν οι πειραματισμοί μας θέλουμε να παραμείνουν αποκλειστικά γευστικοί; Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, μπορούμε να απολαύσουμε όλα τα αγαπημένα μας METAXA cocktails, αλλά να δοκιμάσουμε και καινούργια, χωρίς να εμπλακούμε με σέικερ και αναδευτήρες. Παραγγέλνοντας μέσω της Wolt, κάθε κοκτέιλ φέρνει μαζί του ένα ακόμη ως δώρο, για να κάνει τα Χριστούγεννά μας διπλά μαγικά.

.

.

.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024