Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δεν είναι μόνο οι αριθμοί

Δεν είναι μόνο οι αριθμοί

Ο Μπρούμα, ο Τιάγκο Σίλβα, ο Βρουσάι ακόμη και οι Σουντανί, Ανδρούτσος, Κάιπερς είναι ποδοσφαιριστές που τώρα βρίσκουν τον ρόλο τους

Σαν… σήμερα (22/12) ήταν για τον Ολυμπιακό η τελευταία αγωνιστική υποχρέωση του 2019. Εκείνο το 0-0 στον Βόλο με την ομώνυμη ομάδα όπου έμεινε στην Ιστορία για μια από τις χειρότερες διαιτησίες των τελευταίων χρόνων. Μια απρόσμενη απώλεια για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς που την υποχρέωνε να κλείσει το έτος στο -2 από τον ΠΑΟΚ.

Δέκα χαμένοι βαθμοί πριν από τα μισά του δρόμου (αν και η αλήθεια είναι πως τότε τα ματς ήταν 16 για τη Σούπερ Λιγκ και όχι 12 όπως φέτος) έλεγε τότε ο λογαριασμός. Και εδώ δεν έχει σημασία τόσο το μέγεθος του «δείγματος» όσο το timing μιας και ως τα τέλη Δεκέμβρη είναι που παραδοσιακά οι ομάδες με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις πιέζονται αρκετά από το πρόγραμμα, τα ταξίδια κ.λπ. Ειδικά πέρσι μάλιστα ο Ολυμπιακός ήταν η μοναδική ομάδα μας στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αρα με έναν τρόπο είχε μια επιπλέον επιβάρυνση σε σχέση με τον ανταγωνισμό για τον τίτλο.

Το «πλήρωσε» τοις μετρητοίς πέρσι όλο αυτό ο μετέπειτα νταμπλούχος. Σε ολόκληρη την κανονική διάρκεια της Σούπερ Λιγκ έχασε 12 βαθμούς. Δηλαδή μέσα στο 2020 μόλις δύο (η εκτός έδρας ισοπαλία με την ΑΕΚ). Φέτος λοιπόν ο Ολυμπιακός αλλάζει χρόνο με απώλεια μόλις 4 βαθμών στη Σούπερ Λιγκ. Και όντας δεδομένα πρωταθλητής χειμώνα έχοντας ένα πρώτο προβάδισμα από τις ομάδες που θέλουν να τον ρίξουν από την κορυφή. Η διαφορά δεν εντοπίζεται εύκολα, αλλά για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του μοιάζει ήδη με έναν πρώτο οιωνό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ειδικά αν ο Γενάρης επιβεβαιώσει πως η «διαχείριση» του Δεκέμβρη όντως γέμισε αρκετά το rotation. Ο Μπρούμα, ο Τιάγκο Σίλβα, ο Βρουσάι ακόμη και οι Σουντανί, Ανδρούτσος, Κάιπερς είναι ποδοσφαιριστές που τώρα βρίσκουν τον ρόλο τους. Την ίδια στιγμή ο Πέδρο Μαρτίνς προανήγγειλε τη μεταγραφή ενός αριστερού μπακ για την αντικατάσταση του φευγάτου Βινάγκρε. Αρα λοιπόν δεν είναι μόνο οι… αριθμοί που δείχνουν με έναν τρόπο καλύτερο μέλλον. Είναι και οι επιλογές που μοιάζουν σαφώς περισσότερες στα χέρια του προπονητή σήμερα, σε σχέση με ό,τι ίσχυε πριν από έναν μήνα. Πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που ο σωρός από απουσίες σχημάτιζε… βουνό.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024