Μία από τις γιατρούς που θα εμβολιαστούν την πρώτη μέρα μιλά στο MEGA
Η Αντωνία Κουτσούκου Καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Εντατικής Θεραπείας, Δ/ντρια Α’ παν. κλινικής νοσ. «Σωτηρία» τονίζει ότι το εμβόλιο είναι το μόνο εργαλείο που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία
Μία από τις γιατρούς που θα εμβολιαστούν την πρώτη μέρα, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜΕGA».
Η Αντωνία Κουτσούκου Καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Εντατικής Θεραπείας, Δ/ντρια Α’ παν. κλινικής νοσ. «Σωτηρία» τονίζει ότι το εμβόλιο είναι το μόνο εργαλείο που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.
Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να πάρουμε τη ζωή μας πίσω, χρειαζόμαστε το εμβόλιο για να μπορούμε να συναντήσουμε και να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας, λέει η κ. Κουτσούκου, προσθέτοντας ότι βάσει των δεδομένων που έχουμε, το εμβόλιο είναι βραχυπρόθεσμα ασφαλές και αποτελεσματικό. Εκείνο που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πάντως ακόμα είναι πόση χρονική διάρκεια θα έχει η προστασία του εμβολίου έναντι του ιού.
Όποιος έχει σοβαρή αλλεργία δεν θα κάνει το εμβόλιο, το ίδιο και οι εγκυμονούσες και οι γυναίκες σε γαλουχία, είπε η κ. Κουτσούκου αναφερόμενη στις οδηγίες που έχουν εκδοθεί για τις πληθυσμιακές ομάδες που θα πρέπει να αποφύγουν τον εμβολιασμό.
Η μονάδα της οποίας προϊσταται η κ. Κουτσούκου είναι η πρώτη μονάδα που νοσήλευσε ασθενείς με Covid, συνεπώς με τον εμβολιασμό της γιατρού περνά ένα μήνυμα σε επίπεδο συμβολισμών.
- Μόνο η Μόσχα μπορεί να βοηθήσει στα Στενά
- Η τιμή του Brent ακόμη και στα 119 δολάρια ανά βαρέλι πριν υποχωρήσει – Κλονίζονται οι αγορές παγκοσμίως
- Ο Όρμπαν «μπλόκαρε» ξανά το δάνειο των 90 δισ. για την Ουκρανία – «Θα βρούμε τρόπο», λέει η φον ντερ Λάιεν
- «X»: Το νέο κουμπί που έρχεται δεν είναι και τόσο… νέο
- Μητσοτάκης: Εξαιρετικά θετικό ότι ενεργοποιήθηκε η ρήτρα αμυντικής συνδρομής όταν η Κύπρος δέχθηκε επίθεση
- Ρωσία: Νέα έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών στον Περσικό Κόλπο
