Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αγαλματίδια-Μαραντόνα πωλούνται σε καταστήματα δώρων στη Νάπολη

Αγαλματίδια-Μαραντόνα πωλούνται σε καταστήματα δώρων στη Νάπολη

Ο Μαραντόνα χάρισε στη Νάπολη μια ιστορική νίκη και η ιταλική πόλη τον τιμά ακόμα και μετά θάνατον με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο

Η χριστουγεννιάτικη ναπολιτάνικη παράδοση της πώλησης στολιδιών και αγαλματιδίων από τερακότα (για την φάτνη του δέντρου) στην οδό San Gregorio Armeno εμπλουτίστηκε φέτος με το αγαλματίδιο του θεού της μπάλας που έφυγε από την ζωή πριν λίγο καιρό.

Φέτος, πλάι στις φιγούρες του μωρού Χριστού, της Μαριάμ και του Ιωσήφ, θα στέκεται ο Ντιέγκο Μαραντόνα, που είναι δικαίως το πρόσωπο της χρονιάς. Υπάρχουν επίσης φιγούρες γιατρών και νοσοκόμων, του Joe Biden και της  Kamala Harris, μεταξύ άλλων. Η φιγούρα του Αργεντινού ξεχωρίζει: με φτερά αγγέλου και ένα χαμόγελο χαραγμένο στο πρόσωπό του που κοιτά προς τα πάνω με υπερηφάνεια, άρχισε ήδη να γίνεται ανάρπαστο.

«Δυστυχώς, ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά», λέει ο Gabriele Casillo, πρόεδρος της ένωσης των εμπόρων και χειροτεχνιτών, κάνοντας λόγο και για την απώλεια τουριστών που αποτελούσε δυναμωτική ένεση της οικονομίας την περίοδο των γιορτών.

Το αγαλματάκι του Μαραντόνα δημιούργησε ο καλλιτέχνης Genny Di Virgilio και ο αδερφός του σπουδαίου ποδοσφαιριστή που ζει στη Νάπολη παρακολούθησε τα αποκαλυπτήριά του, συγκινημένος από την αμείωτη αγάπη των Ιταλών και δη των Ναπολιτάνων στο πρόσωπο του Ντιεγκίτο.

Ο ίδιος ο Μαραντόνα είχε δηλώσει ουκ ολίγες φορές ότι θεωρεί τη Νάπολη δεύτερη πατρίδα του.

Με πληροφορίες από τον Guardian

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024