ΚΙΝΑΛ: Τα Πανεπιστήμια χρειάζονται αποτελεσματική φύλαξη
«Η κυβέρνηση έχει αποτύχει», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΙΝΑΛ σχετικά με το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας.
«Τα Πανεπιστήμια χρειάζονται αποτελεσματική φύλαξη. Είναι χώροι ελεύθερης διδασκαλίας, διακίνησης ιδεών και έρευνας. Έξω οι μπαχαλάκηδες, έξω οι έμποροι ναρκωτικών», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.
«Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει να το διασφαλίσει, παρά τις τυμπανοκρουσίες. Οι προτεινόμενες νέες ρυθμίσεις των αρμόδιων υπουργών, δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες του Πανεπιστημίου και γι΄ αυτό μας βρίσκουν απέναντι», προσθέτει το ΚΙΝΑΛ.
Είναι η γνωστή λογική της Κυβέρνησης, υποστηρίζει το ΚΙΝΑΛ, για αστυνομοκρατούμενα Πανεπιστήμια. Οι Πανεπιστημιακοί φύλακες, προσθέτει, πρέπει να εποπτεύονται και να λογοδοτούν στον Πρύτανη, να έχουν ειδική εκπαίδευση, και να μην επιβαρύνουν τους ήδη ισχνούς Προϋπολογισμούς των Πανεπιστημίων.
«Τέλος λέμε ΝΑΙ στη χρήση ακαδημαϊκών ταυτοτήτων για την πρόσβαση σε χώρους με βάση τους εσωτερικούς κανονισμούς των ΑΕΙ», καταλήγει.
- Τζέιν Άντριους: Έμπιστη της Φέργκιουσον, στυγερή δολοφόνος με ρόπαλο κρίκετ
- Τραμπ: Είπα στον Νετανιάχου να μην επιτεθεί σε ιρανικά ενεργειακά κοιτάσματα και εκείνος συμφώνησε
- Το «αστείο» Τραμπ για το Περλ Χάρμπορ που «πάγωσε» την πρωθυπουργό της Ιαπωνίας
- Ολυμπιακός: Εξαφανίζονται τα εισιτήρια με ΑΕΛ, έμειναν ελάχιστα
- Η σχέση Τραμπ – Πούτιν με φόντο το Ιράν και οι ανησυχίες της Ευρώπης για την Ουκρανία
- Δημοσκόπηση: ο πόλεμος αυξάνει τη συσπείρωση της ΝΔ, ακρίβεια και υποκλοπές τη δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση


