Δερμιτζάκης στο MEGA : Αν συνεχιστεί η αύξηση κρουσμάτων, σημαίνει ότι το lockdown δεν αποδίδει
Για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, την οποία χαρακτήρισε ανησυχητική, μίλησε στο MEGA, καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης
Για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, την οποία χαρακτήρισε ανησυχητική, μίλησε στο MEGA, καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Δερμιτζάκης υποστήριξε ότι ο σημερινός αριθμός των κρουσμάτων, είναι ανησυχητικός, καθώς φαίνεται πως η πορεία της πανδημίας πηγαίνει «προς τα πίσω».
«Αν διατηρηθεί αυτός ο αριθμός θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων. Ελπίζω ότι δεν θα διατηρηθεί, καθώς τότε το lockdown δεν δουλεύει τόσο καλά όσο νομίζουμε» εξήγησε ο κ. Δερμιτζάκης.
Να δούμε το εμβόλιο ως περισσότερες ελευθερίες
Ακόμα, αναφερόμενος στο εμβόλιο, εξήγησε ότι δεν θα πρέπει να το δούμε ως περιορισμό των δραστηριοτήτων, αλλά ως περισσότερες ελευθερίες.
Ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε ότι είναι πολύ λογική η ιδέα για τη θέσπιση του «διαβατηρίου εμβολίου» στο σημείο που βρισκόμαστε, ενώ τόνισε πως θα μπορεί να κριθεί αναγκαίο σε πολλές δραστηριότητες που έχουν τον κίνδυνο υπεμετάδοσης, όπως μπορεί να είναι τα σχολεία ή τα πολυκαταστήματα.
«Εάν κάποιος επιλέξει να μην το κάνει, τότε δεν θα μπορεί να έχει όλες τις ελευθερίες» υπογράμμισε ο κ. Δερμιτζάκης, που ανέφερε ότι θα μπορούσε θεωρητικά να εμβολιαστούν και τα παιδιά.
- Ρωσία: Μετά την επίσκεψη Βανς, το Κρεμλίνο λέει ότι θα αναπτύξει τις σχέσεις με Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν
- Σε «Red Code» Αχαΐα και Ηλεία ενόψει της κακοκαιρίας – Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας
- Ιστορική συμμετοχή για την Εθνική στη League A του Nations League – Τι πρέπει να γνωρίζετε για την κλήρωση
- Αρχεία Έπσταϊν: Το Συμβούλιο της Ευρώπης ήρε τη διπλωματική ασυλία του πρώην γενικού γραμματέα του, Γιάγκλαντ
- «Είναι ανθρωποκτονία» – Μια νέα έρευνα αλλάζει τα δεδομένα γύρω από τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν
- Πρέβεζα: Κατολισθήσεις από την βροχή απειλούν σπίτια και καταστήματα – Μεγάλες καταστροφές στον Μύτικα
