
«Φοβάμαι ότι μας περιμένει ένα μεγαλύτερο τσουνάμι» – Μ. Τσολιά στο MEGA
Η κυρία Μαρία Τσολιά, Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής μίλησε στο MEGA για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και το χρονοδιάγραμμα της άρσης του lockdown
Η κυρία Μαρία Τσολιά, Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής μίλησε στο MEGA για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και το χρονοδιάγραμμα της άρσης του lockdown.
Πολύ δύσκολα είναι ακόμα τα πράγματα κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με την κ. Τσολιά η οποία έκανε λόγο μια επιπέδωση και μάλλον μια μείωση των κρουσμάτων στην κεντρική και νότια Ελλάδα, ωστόσο ακόμα το σύστημα υγείας πιέζεται ασφυκτικά.
«Εξακολουθούμε να έχουμε μεγάλο ποσοστό πληρότητας στις ΜΕΘ, η τάση εισαγωγή στις εντατικές είναι αυξητική, παίρνει αρκετό χρόνο για να δούμε μια επιβράδυνση. Εξακολουθούν οι αριθμοί αυτοί να είναι μεγάλοι, υπάρχει μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο και μεγάλη επιβάρυνση στο σύστημα υγείας» τόνισε.
Είναι νωρίς για μεγάλη χαλάρωση των μέτρων
Ερωτηθείσα για τη σταδιακή άρση του lockdown από τις 7 Δεκεμβρίου, σημείωσε ότι είναι νωρίς για μεγάλη χαλάρωση, ωστόσο τα σχολεία στη νότια Ελλάδα είναι κάτι που θα μπορούσε να συζητηθεί.
Ήταν κάθετη για την μεγάλη χαλάρωση που μπορεί, όπως είπε, να φέρει ένα νέο κύμα.
«Φοβάμαι ότι μας περιμένει ένα μεγαλύτερο τσουνάμι» υπογράμμισε.
«Αν υπάρχει μια σημαντική μείωση και μειωθούν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και δεν έχουν τόσο μεγάλη πληρότητα, ενδεχομένως το πρώτο που θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί είναι τα δημοτικά και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί».
Αναφορικά στο άνοιγμα του λιανεμπορίου και ενδεχομένως της εστίασης η κ. Τσολιά, τόνισε πως: «θα εξεταστεί το θέμα, θα συζητηθεί. Να μην έχουμε χειρότερη επάνοδο των αριθμών μετά τις γιορτές».
- Ιράν: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η κατάρριψη drone στη Σαουδική Αραβία με Patriot
- Γάζα: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε ισραηλινή επιδρομή έξω από σχολείο-καταφύγιο
- Γεραπετρίτης: «Εχει χαθεί η έννοια των σταθερών» σήμερα στη «διεθνή γεωπολιτική αρένα»
- ΚΚΕ: Μηνύματα από το Κόμμα Τουντέχ του Ιράν, τα ΚΚ Ισραήλ και Τουρκίας, σε μεγάλη συγκέντρωση στο ΣΕΦ
- Γάζα: Σκοτώθηκε συμβασιούχος του ΠΟΥ – Αναστέλλει τις διακομιδές του στην Αίγυπτο ο Οργανισμός
- Στενά του Ορμούζ: Ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ σε σχέδιο απόφασης για τη ναυσιπλοΐα