Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσαμπουκάς

Τσαμπουκάς

Στη Βουλή για την άρση ασυλίας

Να το εξηγήσουμε απλά. Η προκαταρκτική έρευνα κατά του Τσίπρα, του Κουτσούμπα και του Βαρουφάκη μετά την αναφορά Κρανιδιώτη θα καταλήξει στη Βουλή με ενδεχόμενο αίτημα άρσης της ασυλίας τους.
Φυσικά η Βουλή δεν θα άρει την ασυλία. Και η σεμνή τελετή θα λήξει. Πολύ κακό για το τίποτα.

Το ερώτημα είναι γιατί μας απασχολεί το τίποτα.

Τι νόημα έχει δηλαδή να εγκαλούνται πολιτικοί αρχηγοί επειδή επέλεξαν να παρανομήσουν και να μην τηρήσουν τους υγειονομικούς περιορισμούς από τη στιγμή που η βουλευτική ασυλία τούς επιτρέπει να παρανομούν.

Η θεωρία είναι ότι παρανομώντας «έσπασαν τον χρυσοχοΐδειο τσαμπουκά». Μπράβο τους.

Αν αυτό ήταν το κίνητρο, κανένα πρόβλημα. Ούτως ή άλλως, η ανοησία δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα και δεν διώκεται από τον ποινικό κώδικα. Συνεπώς και η ασυλία περιττή είναι.

Δεν ξέρω αντιθέτως αν ο Βερβεσός, η Γιαμαρέλλου ή ο Πολάκης (που έχει επίσης ασυλία) θέλουν κι αυτοί «να σπάσουν τον χρυσοχοΐδειο τσαμπουκά». Αλλά φοβούμαι πως αν σε κάθε επιπολαιότητα, απερισκεψία, ασυνειδησία ή ιδεοληψία πιάνει δουλειά ο εισαγγελέας θα τελειώσουν οι εισαγγελείς.

Καταλαβαίνω προφανώς την ανάγκη τήρησης των μέτρων διά της επιβολής. Οταν ακούω «να ακυρώσουμε τον νόμο στην πράξη» το μυαλό μου πάει στο Φαρ Ουέστ. Κι αν θυμάμαι καλά, η αντίληψη «να σπάσουμε τον τσαμπουκά» εξαντλείται για τους νοήμονες ανθρώπους κάπου στη Β’ Λυκείου.

Αλλά ξέρετε κάτι; Σε τελευταία ανάλυση ο καθείς και το μυαλό που κουβαλάει. Δουλειά της δημοκρατίας δεν είναι να διορθώνει μυαλά. Αλλά να διαμορφώνει συνειδήσεις.

Και στην προκειμένη περίπτωση η τήρηση των υγειονομικών προφυλάξεων δεν είναι ζήτημα απόφασης κομματικού οργάνου, ούτε της Ιεράς Συνόδου.

Είναι πρωτίστως θέμα μυαλού και κοινωνικής συνείδησης. Ή έχεις. Ή δεν έχεις.

Αν λοιπόν κοτζάμ άνθρωποι δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει και νομίζουν ότι το ζητούμενο είναι «να σπάσουν τον τσαμπουκά του Χρυσοχοΐδη» ή να κατοχυρώσουν την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης και των γενέθλιων εορτασμών, δεν έχουν μεγάλη διαφορά από τους ψεκασμένους που ισχυρίζονται ότι ο κορωνοϊός είναι συνωμοσία.

Ενα «πρόσχημα» που λέει και το ΚΚΕ.

Συνωμοσία εναντίον ποιων στην προκειμένη περίπτωση; Υποθέτω εναντίον των αγώνων της Αριστεράς και της χριστιανικής ευσέβειας.

Υπάρχει δηλαδή κάποιος ιμπεριαλιστικός δάκτυλος που θέλει να φιμώσει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, σε αντίθεση με τον Αμβρόσιο, τον οποίο (υποθέτω) διώκει το Βατικανό.

Αλλη δουλειά δεν είχαν (ο ιμπεριαλισμός με το Βατικανό…) κι επινόησαν τον κορωνοϊό ώστε να μην ακουστεί η βροντερή φωνή του Βαρουφάκη και καταρρεύσει η πλουτοκρατία.

Εκτός αν η φασαρία ήταν για να πάρουν το πουκάμισο του Παφίλη.

Τότε αλλάζει το πράγμα!

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024