Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα πλάνα του Μαρτίνς για την εντεκάδα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι

Τα πλάνα του Μαρτίνς για την εντεκάδα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι

Τι θα κάνει ο προπονητής του Ολυμπιακού μετά τις απουσίες που έχει

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί το απόγευμα του Σαββάτου τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, έχοντας ν’ αντιμετωπίσει πολλά αγωνιστικά προβλήματα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα έχει στην διάθεση του Ελ Αραμπί και Χασάν που βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό αλλά ούτε και τον Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος υπέστη θλάση και δεν θα παίξει εναντίον των πράσινων.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως είναι αμφίβολη και η συμμετοχή του Χοσέ Χολέμπας, με τον Μαρτίνς να τονίζει στην συνέντευξη του στη Nova, ότι θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον παίκτη.

Υπάρχει πάντως κι ένα καλό νέο για τον προπονητή του Ολυμπιακού κι αυτό έχει να κάνει με τον Βινάγκρε. Ο Πορτογάλος αμυντικός έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, μίλησε με τον Μαρτίνς και έθεσε εαυτόν στην διάθεση του προπονητή του για την πολύ μεγάλη αυριανή αναμέτρηση.

Το σίγουρο είναι πως ο 50χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα για την κατάρτιση της εντεκάδας και αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο «σενάρια» στο μυαλό του Πορτογάλου.

Αν ο Χολέμπας δηλώσει παρών, τότε θα είναι στο αρχικό σχήμα με δεξί μπακ τον Ραφίνια. Σε περίπτωση όμως που ο αριστερός μπακ των πρωταθλητών δεν καταφέρει ν’ αγωνιστεί, τότε την θέση του στην βασική εντεκάδα θα πάρει ο Ραφίνια και δεξί μπακ θα παίξει ο Ντρέγκερ.

Ο Μαρτίνς σκέφτεται δηλαδή το ενδεχόμενο να «μεταθέσει» τον Βραζιλιάνο αριστερά (αν δεν μπορεί να παίξει ο Χολέμπας) και να βάλει δεξί μπακ τον Ντρέγκερ, ο οποίος έχει πολλά ανεβάσματα και είναι σε θέση να βοηθήσει επιθετικά τους ερυθρόλευκους.

Οι σκέψεις για τα κενά

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Πορτογάλος τεχνικός των ερυθρόλευκων θα περιμένει πρώτα την σημερινή προπόνηση και θα λάβει τις αποφάσεις του αφού μιλήσει με τον Χολέμπας.

Όπως αναφέραμε στον πρόλογο, ο Μαρτίνς δεν θα έχει στην διάθεση του και τρεις πολύ σημαντικούς παίκτες, καθώς Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά και Χασάν είναι νοκ άουτ από το ντέρμπι.

Τι σκέφτεται λοιπόν ο Πορτογάλος τεχνικός για να καλύψει τα κενά; Το σημαντικό για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι πως έχει επιλογές για να στηρίξει το πλάνο του.

Αν λοιπόν πάει σε μια διάταξη 4-3-3, δηλαδή με τριάδα στον άξονα (Καμαρά, Εμβιλά, Μπουχαλάκης) τότε η επιθετική τριάδα θα είναι Φορτούνης, Μπρούμα και Μασούρας, με τους δύο Έλληνες να αλλάζουν ρόλους στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μασούρας άλλωστε έχει αγωνιστεί στην συγκεκριμένη θέση, είναι παίκτης που έχει την καλή κίνηση στην περιοχή (παίζοντας στην «πλάτη» της άμυνας) και επίσης βρίσκει δίχτυα.

Αυτά τα στοιχεία κάνουν τον Έλληνα μεσοεπιθετικό μια καλή επιλογή για την κορυφή της επίθεσης των ερυθρόλευκων, ενώ σε ότι αφορά τον Φορτούνη, ο διεθνής άσος των πρωταθλητών μπορεί και αυτός να βοηθήσει από την κορυφή.

Όλα πάντως θα ξεκαθαρίσουν στην σημερινή προπόνηση των ερυθρόλευκων και αφού πρώτα ο Μαρτίνς μιλήσει με τους παίκτες του.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024