Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν : Οι θάνατοι θα αυξάνονται όσο ο Τραμπ δεν συνεργάζεται για τη μετάβαση της εξουσίας

Μπάιντεν : Οι θάνατοι θα αυξάνονται όσο ο Τραμπ δεν συνεργάζεται για τη μετάβαση της εξουσίας

Χωρίς συντονισμό μεταξύ των δύο επιτελείων στη διαδοχή της αμερικανικής κυβέρνησης, «είναι πιθανό ότι περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν» προειδοποίησε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε χθες Δευτέρα ενάντια στον κίνδυνο επιπρόσθετων θανάτων εξαιτίας της Covid-19, εάν ο Ντόναλντ Τραμπ και η κυβέρνησή του αρνηθούν να συνεργαστούν με το επιτελείο των Δημοκρατικών που έχει επωμιστεί με το έργο της ομαλής μετάβασης εξουσίας στον Λευκό Οίκο.

«Ενάμιση μήνα πίσω»

Χωρίς συντονισμό μεταξύ των δύο επιτελείων στη διαδοχή της αμερικανικής κυβέρνησης, «είναι πιθανό ότι περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν», προειδοποίησε ο νικητής των αμερικανικών εκλογών, αναφέροντας ειδικότερα τον επείγοντα χαρακτήρα της προετοιμασίας διανομής των εμβολίων μόλις αυτά είναι διαθέσιμα.

«Εάν χρειαστεί να περιμένουμε έως τις 20 Ιανουαρίου (σ.σ. ημέρα της ορκωμοσίας του επόμενου προέδρου) για να ξεκινήσουμε να σχεδιάζουμε, αυτό θα μας φέρει ενάμιση μήνα πίσω», ανέφερε ο Μπάιντεν, μιλώντας από το προπύργιό του στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

«Και είναι πολύ σημαντικό αυτός ο συντονισμός να ξεκινήσει τώρα… Τώρα ή όσο το δυνατόν γρηγορότερα», επέμεινε.

Νέο πακέτο μέτρων

Παράλληλα, κάλεσε τα μέλη και των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο να ενωθούν και να ψηφίσουν νέο πακέτο οικονομικών μέτρων, παρόμοιο με εκείνο που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων τον Μάιο και αναθεωρήθηκε τον Οκτώβριο, για την ανακούφιση από τις ζημιές που έχει προκαλέσει στην οικονομία η πανδημία.

«Μόλις νικήσουμε τον ιό και δώσουμε οικονομική βοήθεια σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις, τότε μπορούμε ξανά να ξεκινήσουμε να οικοδομούμε καλύτερα από πριν», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024