Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Guerrilla Girls : Διαδικτυακή περφόρμανς από τις μαχητικές φεμινίστριες με τις μάσκες γορίλα

Guerrilla Girls : Διαδικτυακή περφόρμανς από τις μαχητικές φεμινίστριες με τις μάσκες γορίλα

Μια online ομιλία - περφόρμανς από τις διάσημες καλλιτέχνιδες Guerrilla Girls που ασκούν κριτική στον σεξισμό και τον ρατσισμό.

Στις 19 Νοεμβρίου οι διάσημες καλλιτέχνιδες Guerrilla Girls θα παρουσιάσουν μια διαδικτυακή περφόρμανς σε διοργάνωση του New Britain Museum of American Art. Οι μαχητικές, ανώνυμες φεμινίστριες ασκούν κριτική στον σεξισμό, τον ρατσισμό και τη διαφθορά στην πολιτική, την τέχνη και την ποπ κουλτούρα εδώ και δεκαετίες. 

Στην πολυμεσική περφόρμανς που θα παρουσιαστεί στις 19 Νοεμβρίου το μέλος των Guerrilla Girls, Frida Kahlo θα μιλήσει για τις διάσημες αφίσες και τα βιβλία της ομάδας καθώς επίσης για το πώς το χιούμορ μπορεί να γίνει εργαλείο για την αποκάλυψη των διακρίσεων και της διαφθοράς. 

Το 1985, με αφορμή μια μεγάλη έκθεση στο ΜοΜΑ της Νέας Υόρκης, όπου οι γυναίκες καλλιτέχνιδες υπο-εκπροσωπούνταν κραυγαλέα, δημιουργήθηκαν οι Guerrilla Girls για να καταγγείλουν τον ανδροκρατούμενο κόσμο της τέχνης.

Από τότε και μέχρι σήμερα, με τις χαρακτηριστικές τους μάσκες γορίλα, αυτές οι μαχητικές, ανώνυμες φεμινίστριες συνεχίζουν να στοχοποιούν το σεξισμό, το ρατσισμό και τη διαφθορά. Με χιούμορ και ανατρεπτικό οπτικό υλικό, αποκαλύπτουν την αδικία που συμβαίνει κρυφά και παραβλέπεται.

Έχουν εμφανιστεί σε πάνω από 90 πανεπιστήμια και μουσεία, σε έντυπα και τηλεοπτικά ΜΜΕ, ενώ δημιουργούν αφίσες, αυτοκόλλητα, βιβλία και δημόσια έργα σε όλο τον κόσμο.

Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής εδώ.  

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024